ابزار وبمستر

ما مي توانيم - راه هاي حمايت از توليد ملي

اصول توسعه از ديدگان امام خميني

قبل از ورود به اين مبحث يادآوري چند نكته علاوه بر آنچه درباره يكپارچگي نظريات امام و لزوم منظور داشتن آن به عنوان كليتي غير قابل تجزيه و انفكاك در پايان بخش قبل ذكر شد - ضروري است.

اول - امام خميني كلمه توسعه را در پيامها و بيانات خود بكار نبرده اند، اگر هم باشد بسيار نادر است. آن حضرت بيشتر از عباراتي نظير "بازسازي"، "نوسازي"، " تعمير"، "بناكردن"، "ساختن"، "آباد كردن" استفاده كرده اند.

دوم - در نظر امام بازسازي و آباد كردن كشور بدون احياء فرهنگ اصيل اسلامي، زدودن آثار طاغوت از جامعه و ترقي در ساير زمينه ها مانند عدالت اجتماعي، آموزش و پرورش، خودسازي، تقوا و. . . ميسر نيست. همانطور كه اشاره شد توسعه از نظر معظم له امري فراگير و همه جانبه است و تمامي عرصه هاي حيات آدمي را در بر مي گيرد كه اين معني خيلي وسيعتر و عميق تر از مفهوم توسعه در ادبيات كارشناسان فن است. آنان عليرغم اينكه در دهه هاي اخير توسعه را علاوه بر مفهوم اقتصادي شامل ساير عرصه ها مانند سياست، آموزش، و غيره مي دانند، لاكن هرگز هيچكدام به خودسازي و ارتباط با خداوند متعال و لحاظ كردن توسعه به عنوان يك تكليف شرعي نمي پردازند. در آراء حضرت امام تمامي اين مفاهيم منظور شده است.

بنابراين در آراء ايشان امر توسعه داراي مقدماتي لازم و منظور داشتن شرايط و اقداماتي همگام و توام با مديريت توسعه ضروري و اجتناب ناپذير است.

 


به ادامه مطلب رجوع فرمائيد...




Share

اعتماد عمومي،شاخصه مهم اقتصاد مقاومتي

در علم اقتصاد بحث تعادل بين نيازهاي نامحدود با امكانات محدود مطرح است كه تخصيص بهينه منابع با توجه به نيازهاي نامحدود را شامل مي‌شود كه البته بايد با كمترين هزينه باشد.

http://img.tebyan.net/big/1391/06/182243239193421069532239662502030200167218.jpg

غايت و نهايت اقتصاد حداكثر كردن مطلوبيت و رضايت مندي انسان‌ها است. نكته اي كه در اين ميان وجود دارد اين است كه با استفاده از ابزارهاي علمي اقتصاد و روش‌هاي افزايش بهره‌وري و استفاده از ابزارهايي مانند شاخص‌هاي تورم، عرضه، تقاضا، نرخ سود و ساير مۆلفه‌هاي اقتصاد مي‌توان مقاومت يك اقتصاد را تغيير داد، منتها يك بحث كليدي كه نبايد مغفول بماند، اين است كه مفاهيمي مانند اسراف و تبذير در اقتصاد به حداقل برسد. دو شاخص اسراف و تبذير كه اسراف به معناي زياده‌روي و تبذير به معني بيهوده مصرف كردن منابع است بايد مورد توجه قرار بگيرد. در اين رابطه حتي مي توان به قرآن رجوع كرد چه آنكه خداوند در قرآن مي‌فرمايد كه مسرفين و مبذرين را دوست ندارد و اين مفاهيم بايد در جامعه گسترش پيدا كند و به همه جوانب اقتصاد از جمله توليد تعميم داده شود.........

 


به ادامه مطلب رجوع فرمائيد...




Share

توصيه‌اي براي وضع فعلي اقتصاد

كوتاه مدت در گرو بلند مدت است... جمله اي طلايي كه اگر بدان به درستي توجه شود مي توان بسيار از مشكلات فعلي اقتصاد ايران را حل كرد اين است

http://img.tebyan.net/big/1391/06/143156131236771515663180591461253235207.jpg

كوتاه مدت در گرو بلند مدت است... جمله اي طلايي كه اگر بدان به درستي توجه شود مي توان بسيار از مشكلات فعلي اقتصاد ايران را حل كرد؛ اين بدين معنا است كه آنچه كوتاه مدت مي باشد به علت چشم اندازي است كه از بلند مدت گرفته است. بنابراين بسياري از سياست هاي اقتصادي كه ريشه در نگاه كوتاه مدت دارند از همان ابتدا غلط مي باشند و البته اگر علاوه بر سياست كوتاه مدت سياست بلند مدت نيز انجام شده و سياست كوتاه مدت ضربه اي به بلند مدت نزند، مي توان اميدي به سياست كوتاه مدت بست البته آن هم به آن علت كه سياستي بلند مدت در راستاي آن انجام شده است...........

 


به ادامه مطلب رجوع فرمائيد...




Share

تلاش براي افزايش كيفيت توليدات داخلي

نوشته مدير وبلاگ:

سال، سال حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه انساني است و همه ي ما خود را بايد ملزم به انجام اين امر بدانيم، ولي گاهي اين سوال پيش مي آيد كه در برابر برخي كالاهاي بي كيفيت داخلي بايد چه كنيم؟ آيا به منظور حمايت از توليد ملي، مجبور به استفاده از اين كالاهاي بي كيفيت هستيم، درحاليكه كالاهاي باكيفيت تر خارجي مشابه اين كالاي مدنظر ما وجود دارند؟ اين سوال بسيار برايم پيش مي آيد. هرچند كه تا حد امكان از كالاهاي داخلي استفاده ميكنيم ولي گاهي اوقات ناگزير به استفاده از كالاهاي خارجي مي شويم زيرا كه برخي كالاهاي داخلي كيفيت مناسبي ندارند. مثلا فردي كه پولي را با مشقت پس انداز كرده تا كالايي براي منزلش بخرد (مثلا يخچالي بخرد)، آيا يخچال بي كيفيتي ميخرد كه يك ماه بعدش خراب شود؟!

اينجاست كه به اين نتيجه ميرسيم، توليدكنندگان داخلي هم بايد كالاي باكيفيت تحويل مردم دهند. اگر توليدكنندگان انتظار حمايت مردم از كالاهايشان را دارند، خودشان نيز بايستي آستين ها را بالا زده و همت خود را در راستاي توليد كالاهاي باكيفيت بگمارند...

متن زير نيز از فرمايشات مقام معظم رهبري در اين زمينه ميباشد.

فرمود: «رحم اللَّه امرا عمل عملا فاتقنه»؛ رحمت خدا بر آن انسانى كه كارى را انجام بدهد و آن را متقن انجام بدهد، درست انجام بدهد. اين آينده‌نگرى است، غير از امروز. شما امروز ببينيد در دنيا كمپانى‌هائى هستند صد سال است اينها دارند كار ميكنند، صد و پنجاه سال است دارند كار ميكنند و محصولاتشان در دنيا فروش ميرود. اسم اينها كافى است كه جنس را تو بازار رائج كند؛ به خاطر اينكه درست كار كردند، خوب كار كردند، مشترى مطمئن است به اينها. شما ميگوئيد كه ما سفارش كنيم به مردم كه توليدات داخلى را مصرف كنند. من كه خب چند سال است دارم سفارش ميكنم؛ بنده كه بارها گفته‌ام، منتها اين با شعار درست نميشود. خب، بله يك مقدارى مردم حالا يك اعتمادى بكنند، يك اعتنائى بكنند به حرف ما، به خاطرى كه مثلاً ما گفتيم، بروند يك مقدارى چه كنند؛ اين يك بخشى از قضيه است. يك بخش ديگر هم مربوط به كيفيت است. خب كيفيت را بايد بالا برد؛ كيفيتها را بايد بالا برد. بيانات در ديدار جمعي از كارآفرينان سراسر كشور



Share

امنيت شغلي كارگر

نوشته مدير وبلاگ:

امروزه مسئله امنيت شغلي، تبديل به يكي از دغدغه هاي اصلي كارگران شده است. كارگري كه دائما به اين فكر باشد كه آيا فردا هم صاحب شغل خواهد بود يا نه، و روح و روان او مدام با اين مسئله كلنجار برود، چگونه مي تواند براي آينده خودش برنامه ريزي مناسبي داشته باشد؟ چگونه مي توان با اين شرايط، به فكر حمايت از توليدات ملي، كار و سرمايه انساني بود؟

كارگري كه سالها با قرارداد موقت مشغول بكار ميباشد، ولي با اراده كارفرما، از كار بيكار ميشود... اين يك مسئله ي نگران كننده مي باشد... به نظر ميرسد تنظيم روابط و قراردادهاي ميان كارگر و كارفرما، نياز به يك بازنگري اساسي دارد و نقش وزارت كار در اين امر و ايجاد همدلي ميان كارگر و كارفرما از اهميت خاصي برخوردار است. اگر واقعا دغدغه حمايت از توليدات ملي، كار و سرمايه انساني را داشته باشيم، بايستي توجه كنيم كه تقويت بخش توليد در گرو تامين امنيت شغلي كارگران است.

 

در اين باره به فرمايشات رهبر معظم انقلاب هم اشاره مي نمايم:

چرا ما بايد نسبت به مصنوعات خودمان بى‌اعتناء باشيم؟ گذشت آن روزى كه وابستگان به دستگاه قدرت به دست خودشان، با بيانات زهرآگين خودشان تلقين مى‌كردند كه ايرانى قادر به توليد و ساخت نيست. آن‌ها ايران را عقب انداختند. آن‌ها به روح ابتكار و شوق كار در كشور لطمه زدند. انقلاب آمد وضع را عوض كرد. امروز جوانان ما پيچيده‌ترين كارها را دارند انجام مى‌دهند. اين همه زيرساخت در كشور به وجود آمده است براى كارهاى بزرگ، اين همه كارهاى پيچيده‌ى فنى با ذهن و ابتكار جوان ايرانى دارد انجام مى‌گيرد. مسئولين دنبال اين كارند. امروز بايد رو بياورند همه به سمت مصنوعات و توليدات داخلى؛ اين بايد يك فرهنگ شود. البته يك بخش مهم از اين هم مربوط مى‌شود به امنيت شغلى كارگران، كه اين هم بايستى همه به آن توجه داشته باشند؛ كارگر فارغ‌البال باشد؛ مطمئن باشد؛ امنيت شغلى داشته باشد. و كارفرما و كارگر، سرمايه‌گذار و كارگر، مدير كارگاه و كارگر دست به دست هم بدهند برادروار، كارها را پيش ببرند.



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 557885
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 557885
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X