ابزار وبمستر

ما مي توانيم - اقتصاد ملي

اعتماد عمومي،شاخصه مهم اقتصاد مقاومتي

در علم اقتصاد بحث تعادل بين نيازهاي نامحدود با امكانات محدود مطرح است كه تخصيص بهينه منابع با توجه به نيازهاي نامحدود را شامل مي‌شود كه البته بايد با كمترين هزينه باشد.

http://img.tebyan.net/big/1391/06/182243239193421069532239662502030200167218.jpg

غايت و نهايت اقتصاد حداكثر كردن مطلوبيت و رضايت مندي انسان‌ها است. نكته اي كه در اين ميان وجود دارد اين است كه با استفاده از ابزارهاي علمي اقتصاد و روش‌هاي افزايش بهره‌وري و استفاده از ابزارهايي مانند شاخص‌هاي تورم، عرضه، تقاضا، نرخ سود و ساير مۆلفه‌هاي اقتصاد مي‌توان مقاومت يك اقتصاد را تغيير داد، منتها يك بحث كليدي كه نبايد مغفول بماند، اين است كه مفاهيمي مانند اسراف و تبذير در اقتصاد به حداقل برسد. دو شاخص اسراف و تبذير كه اسراف به معناي زياده‌روي و تبذير به معني بيهوده مصرف كردن منابع است بايد مورد توجه قرار بگيرد. در اين رابطه حتي مي توان به قرآن رجوع كرد چه آنكه خداوند در قرآن مي‌فرمايد كه مسرفين و مبذرين را دوست ندارد و اين مفاهيم بايد در جامعه گسترش پيدا كند و به همه جوانب اقتصاد از جمله توليد تعميم داده شود.........

 


به ادامه مطلب رجوع فرمائيد...




Share

توصيه‌اي براي وضع فعلي اقتصاد

كوتاه مدت در گرو بلند مدت است... جمله اي طلايي كه اگر بدان به درستي توجه شود مي توان بسيار از مشكلات فعلي اقتصاد ايران را حل كرد اين است

http://img.tebyan.net/big/1391/06/143156131236771515663180591461253235207.jpg

كوتاه مدت در گرو بلند مدت است... جمله اي طلايي كه اگر بدان به درستي توجه شود مي توان بسيار از مشكلات فعلي اقتصاد ايران را حل كرد؛ اين بدين معنا است كه آنچه كوتاه مدت مي باشد به علت چشم اندازي است كه از بلند مدت گرفته است. بنابراين بسياري از سياست هاي اقتصادي كه ريشه در نگاه كوتاه مدت دارند از همان ابتدا غلط مي باشند و البته اگر علاوه بر سياست كوتاه مدت سياست بلند مدت نيز انجام شده و سياست كوتاه مدت ضربه اي به بلند مدت نزند، مي توان اميدي به سياست كوتاه مدت بست البته آن هم به آن علت كه سياستي بلند مدت در راستاي آن انجام شده است...........

 


به ادامه مطلب رجوع فرمائيد...




Share

چه اقداماتي به توليد ملي لطمه مي‌زند؟

قبل از ورود به اين بحث لازم است بدانيم كه صحبت از بخش خصوصي و عملكرد موفق آن تنها در نظامي تحت عنوان اقتصاد آزاد معنا پيدا مي‌كند. البته اين آزادي به هيچ عنوان به معناي هرج و مرج و يا عدم حضور دولت نيست بلكه اتفاقاً شرط موفقيت در عملكرد يك اقتصاد آزاد، برخورداري از حمايت و پشتيباني دولتي مقتدر و كارآمد و صد البته قانونمند و پاي‌بند به تعهدها و حفظ حريم بخش خصوصي مي‌باشد. تجارب تلخ كشورهاي سوسياليستي و نيز كشورهايي كه به پيروي از نسخه‌هاي صندوق بين المللي پول به يك باره دست به آزاد سازي اقتصاد خود زدند، مؤيد مطلب ياد شده است.

اين تجارب نشان داد كه به همان اندازه كه اقتصاد دولتي مطلق قادر به تخصيص بهينه‌ي منابع و بهره‌گيري كارا از آن نيست، به همان اندازه نيز در صورت نفي كامل حضور دولت، نتيجه­اي جز شكل‌گيري انحصارها و ركودهاي عميق و تورم‌هاي شديد به بار نخواهد آمد. بنابراين شايد بتوان يكي از اهداف مهم تدوين اين سلسله نوشتارها را معين كردن مرزهاي ظريف اما حساس عملكرد دولت و بخش خصوصي در اقتصاد دانست. به طوري كه بتوان اين حضور همزمان را يك تعامل سازنده و پيش برنده ناميد.



Share

وزير اقتصاد ارائه كرد:
گزارش4 ساله عملكرد اقتصاد ايران/ چشم‌انداز اقتصاد در سال 91


وزير امور اقتصادي و دارايي در ملاقات دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامي، گزارشي از شرايط اقتصاد جهاني، تحريم اقتصادي ايران، عملكرد اقتصاد ايران در دوره 4 ساله گذشته و چشم انداز اقتصاد ايران در سال 91 ارائه كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، سيدشمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي و سخنگوي اقتصادي دولت در ملاقات دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامي در دوم شهريورماه جاري گزارشي ارائه كرد كه متن كامل آن در ذيل مي آيد:

گزارش حاضر در 3 بخش تنظيم شده است. ابتدا چند نكته در باب شرايط اقتصاد جهاني و تحريم اقتصادي ايران ارايه مي شود، قسمت دوم گزارش به عملكرد اقتصاد ايران در دوره 1386- 1390اختصاص دارد و در پايان اشاره اي به چشم انداز اقتصاد ايران در سال 1391مي شود.



Share

گذار اقتصاد جهاني از اقتصاد سخت افزار به اقتصاد نرم افزار و وجود ارتباطات روبه رشد و كامپيوترها و... همه نشانه هاي ورود ما به اقتصاد جديدي است. اين اقتصاد جديد داراي سه ويژگي خاص است كه عبارتند از جهاني و همه گير، شامل چيزهاي نرم، غيرملموس و پيچيده نظير انديشه ها و آرا، اطلاعات و روابط و به نحوي خاص مرتبط و به هم پيوسته. اين سه ويژگي نوع جديدي از بازار و جامعه را به وجود مي آورد؛ نوعي بازار و جامعه اي كه در شبكه هاي الكترونيكي جامع، همه گير و همه جانبه ريشه دارد.

شبكه ها، تقريبا در هر اقتصادي وجود داشته است اما شبكه هاي امروزي كه در اثر پيشرفت تكنولوژي، توسعه و تكثير يافته اند، آن چنان تأثير ژرفي در زندگي ما گذاشته اند كه واژه شبكه به محوري تبديل شده كه تفكر و اقتصاد ما حول آن سازمان مي يابد. قرن اتم گذشته است، نماد قرن بيست و يكم، شبكه گسترده جهاني (اينترنت) است.

كار اقتصاد جديد ارتباطات است؛ ارتباطاتي عميق و گسترده. تمامي دگرگوني هاي حاضر وآينده به مسير بنيادين و شيوه خاص و اساسي اي كه ما ارتباطات را متحول و دگرگون مي سازيم، بستگي دارد. ارتباطات، بنياد اجتماع، فرهنگ، انسانيت و هويت فردي ما و تمامي نظام هاي اقتصادي است به همين دليل است كه شبكه ها اين قدر اهميت دارد. ارتباطات آن قدر به فرهنگ و خود جامعه نزديك است كه تبعات تكنولوژيكي و آثار فن آوري آن فراتر از چرخه بخش هاي صرفا صنعتي است. ارتباطات و ابزار وابسته آن كامپيوتردر تاريخ اقتصادي، موردي ويژه است نه به آن دليل كه بخش كاري و تجاري پيشتاز و مدرن زمان است، بلكه به آن خاطر كه تأثيرات فرهنگي، تكنولوژيكي و مفهومي آن، درعمق حيات ما رخنه كرده است.اقتصاد جديد با موجوديت ها و نهادهاي فرار و سبك همچون اطلاعات، روابط و ارتباطات، حق طبع و نشر، سرگرمي، امنيت و نظايرآن سروكار خواهد داشت....



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 561602
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 561602
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X