ابزار وبمستر

ما مي توانيم - توليد ملي از ديدگاه بزرگان

اصول توسعه از ديدگان امام خميني

قبل از ورود به اين مبحث يادآوري چند نكته علاوه بر آنچه درباره يكپارچگي نظريات امام و لزوم منظور داشتن آن به عنوان كليتي غير قابل تجزيه و انفكاك در پايان بخش قبل ذكر شد - ضروري است.

اول - امام خميني كلمه توسعه را در پيامها و بيانات خود بكار نبرده اند، اگر هم باشد بسيار نادر است. آن حضرت بيشتر از عباراتي نظير "بازسازي"، "نوسازي"، " تعمير"، "بناكردن"، "ساختن"، "آباد كردن" استفاده كرده اند.

دوم - در نظر امام بازسازي و آباد كردن كشور بدون احياء فرهنگ اصيل اسلامي، زدودن آثار طاغوت از جامعه و ترقي در ساير زمينه ها مانند عدالت اجتماعي، آموزش و پرورش، خودسازي، تقوا و. . . ميسر نيست. همانطور كه اشاره شد توسعه از نظر معظم له امري فراگير و همه جانبه است و تمامي عرصه هاي حيات آدمي را در بر مي گيرد كه اين معني خيلي وسيعتر و عميق تر از مفهوم توسعه در ادبيات كارشناسان فن است. آنان عليرغم اينكه در دهه هاي اخير توسعه را علاوه بر مفهوم اقتصادي شامل ساير عرصه ها مانند سياست، آموزش، و غيره مي دانند، لاكن هرگز هيچكدام به خودسازي و ارتباط با خداوند متعال و لحاظ كردن توسعه به عنوان يك تكليف شرعي نمي پردازند. در آراء حضرت امام تمامي اين مفاهيم منظور شده است.

بنابراين در آراء ايشان امر توسعه داراي مقدماتي لازم و منظور داشتن شرايط و اقداماتي همگام و توام با مديريت توسعه ضروري و اجتناب ناپذير است.

 


به ادامه مطلب رجوع فرمائيد...




Share

مقام معظم رهبري: بازرگانى كشور مى‌تواند در خدمت ترويج توليدات داخلى قرار گيرد.

ما بحمد اللّه در بخشهاى مختلف اقتصادى و در اصناف مختلف، انسانهاى مؤمن، خدوم، علاقه‌مند و دلسوز زياد داريم؛ چرا بايد به اين انگيزه‌هاى پاك و مطهّر بدبين بود؟ همين اصناف و بازار كسانى بودند كه در دوران اختناق به اين نهضت كمك كردند. امام فرمود، اصناف بازوى قدرت‌مندِ نهضتند. همين‌طور هم بود؛ اين‌ها تلاش و مجاهدت كردند. تاجر و كاسب بازارى سرمايه‌ى خودش را در معرض تطاول مأموران بى‌انصاف رژيم سفّاك گذشته قرار داد، براى اينكه به مرجع تقليد و به دين خود و نهضت اسلامى كمك كند. اين‌ها را نبايد فراموش كرد. در ماههاى قبل از پيروزى انقلاب، صنعتگران و كارگران كشور بزرگترين ضربه را بر پيكر رژيمِ پوسيده‌ى سفّاك پهلوى وارد كردند. اين‌ها را نبايد فراموش كرد. در دوران جنگ، كارگران و بسيارى از صنعتگران ما، با فداكارى توانستند حركت صنعتى را در كشور از توقّف و ركود و مرگ نجات دهند. مردم، مؤمن و متعهّدند. مسئولان بايد با همان روحيه‌ى تعهد، علاقه‌مندى به مصالح مردم، توجه به مصالح عاليه‌ى انقلاب و پاك‌دامنى و پاك‌دستى، اين حركت عظيم را ادامه دهند.



Share


Share

پايگاه‌هاي خبري اينترنتي در تحقق «وحدت ملي» نقش مهمي دارند

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز، پنجشنبه ۲ شهريور، در ديدار رئيس جمهور و اعضاي هيأت دولت ضمن مهم دانستن موضوع وحدت ملي، مسئوليت رسانه‌ها، افراد صاحب تريبون و پايگاه‌هاي اينترنتي را در زمينه تقويت وحدت ملي مهم دانستند.

ايشان در اين ديدار گفتند: مسئله وحدت و انسجام ملي هم خيلي موضوع مهمي است. ما اين‌قدر اين قضيه را تكرار كرديم كه انگار الفاظ دارد خاصيت‌هاي خودش را در بيان معنا از دست مي‌دهد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي درباره موضوع وحدت ملي، خطاب به رسانه‌ها گفتند: رسانه‌ها، منبردارها و تريبون‌دارها در اين‌كه وحدت يا اختلاف ايجاد كنند نقش دارند.

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ادامه به پايگاه‌هاي اينترنتي اشاره كردند و افزودند: امروز با گسترش پايگاه‌هاي خبري و اطلاع‌رساني اينترنتي، حرف از هر زبان و حنجره‌اي دربيايد به گوش همه مي‌رسد و خيلي‌ها هم رعايت نمي‌كنند.

ايشان خطاب به مسئولين گفتند: كساني كه مسئولند بايد اهتمام بورزند كه اين آزادي كه نظام اسلامي براي بيان حقايق داده است در جهت ايجاد نشاط، اميد و همدلي همبستگي به كار بيفتد.

منبع: وبلاگ نيوز


Share

اين كتاب به انضمام سخنان امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامي در مورد كار و تلاش در جامعه اسلامي است كه خرداد ماه سال جاري به همت «سيد عباس اسلامي» گردآوري شده است.

كتاب «ارزش و جايگاه كار در كلام و سيره عملي معصومين» شامل 8 فصل با عناويني همچون: اهميت و جايگاه كار در قرآن و كلام و سيره معصومين، ارزش و جايگاه كار در كلام امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب، فضيلت تلاش و كار در جهت كسب روزي، تشويق معصومين به همت و تلاش و نكوهش تنبلي، حقوق متقابل كارگر و كارفرما از منظر اسلام و ساير مطالب در رابطه كار و تلاش در اسلام است.

در بخشي از كتاب با عنوان «ويژگي كارگر و كارمند موفق از ديدگاه دين اسلام» مي‌خوانيم :

يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي كارگران موفق، حفظ عفت و پاكدامني در محيط كار است، امير مومنان مي‌فرمايند: «الحرفة مع العفة خير من الغني مع الفجور (شغل همراه پاكدامني و عفت بهتر از ثروت فراواني است كه با گناهان حاصل شود)»

در بخش ديگري از كتاب با عنوان «خداوند متعال چنين بنده‌اي را دوست دارد» چنين آورده شده است :

در حديث است كه رسول خدا(ص) فرمودند: «ان الله تعالي يحب ان يري عبده تعبا في طلب الحلال(همانا خداوند دوست دارد كه بنده خود را در راه به دست آوردن روزي حلال خسته ببيند)»



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 557892
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 557892
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X