ابزار وبمستر

لزوم رويكرد علمي در توليد ملي
لزوم رويكرد علمي در توليد ملي / عسگري، حميدرضا

اهميت و نقش تاثيرگذار اقتصاد در جهان امروز سبب شده تا اين مولفه در حيطه علوم با اهميت زيادي در دنيا مطرح شود. علمي شدن فعاليت هاي اقتصادي نه تنها باعث افزايش بهره وري در امر توليد گرديده بلكه به عنوان رشته اي مستقل در مجامع علمي و دانشگاهي مورد توجه قرار گرفته است. اهتمام به تحقيق و مطالعات اقتصادي موجب شكوفايي شيوه هاي نوين توليد و صنايع گرديده است. لزوم بهره گيري از تجربيات كشورهاي پيشرفته به معناي تقليد يا صرف نظر از مدل ملي اقتصاد نيست. بلكه بهره گيري از دانشي است كه آنها در اين زمينه به دست آورده اند.
امر توليد ملي پيش نيازهاي فراواني براي تحقق دارد. اين نيازها شناخته نخواهد شد،مگراينكه مطالعات علمي و موردي درهريك صورت گيرد و راهكارهاي علمي نيز براي آنها استخراج گردد. لازم است تا تحقيقات توسعه اي با هدف بهبود تكنولوژي توليد و تغيير در خط توليد محصول مشخص انجام شود، وضروري است اين فعاليت ها توسط بنگاه هاي فعال در صنعت مربوطه حمايت گردد.
محل ورود دولت نيز در اين عرصه آن است كه با حفظ و تحكيم حمايت هاي خود، اعتمادسازي لازم در فضاي خلق ايده هاي جديد را براي محققين و مبدعين فراهم كند. فراموش نكنيم يكي از مولفه هاي اصلي رشد در امر اقتصاد، انباشت سرمايه هاي انساني است. انباشت سرمايه انساني به معناي افزايش آمار نيروي آموزش ديده به لحاظ تئوري و عملي مي باشد. مهمتر اينكه ارزش نيروي انساني زماني محقق مي شود كه چرخه اقتصاد زمينه هاي جذب آن را داشته باشد و دانش نيروي انساني مرتبط با فعاليت هاي توليدي صورت گيرد. در غير اين صورت آموزش نيروهاي انساني در مواردي كه زمينه فعاليت آنها در كشور وجود نداشته باشد، امري بيهوده و هزينه آور است.
نكته بعدي بحث رقابت هاي اقتصادي است. رقابت انحصاري و خصوصي مناسب ترين ساختاري است كه تعامل بين تحقيقات علمي در اقتصاد را توصيف مي كند. در اين فضا محقق در صورت ابداع ايده اي جديد مي تواند ابداع خود را به بازار توليد عرضه كند و در قبال آن سود خوبي به دست آورد. اين امر از يك سو بهره وري توليد را بالا مي برد و از سوي ديگر سطح علمي در اقتصاد كشور را افزايش مي دهد. در اين ميان اين وظيفه دولت است تا به عنوان حمايت كننده در دو زمينه فعاليت سازنده داشته باشد. اولاً دولت بايد با فراهم كردن فضاها و پارك هاي علمي آموزشي، بستر را براي پژوهشگران آماده سازد و از ايده ها و طرح هاي علمي حمايت نمايد. اين روند هرچند به نتيجه عملي ختم نشود، حداقل راه را براي رسيدن به هدف كوتاه تر خواهد كرد. لذا دولت بايد روند آموزش هاي علمي را تسهيل نمايد. نكته دوم در وظايف حمايتي دولت، بحث همراهي با واحدهاي خصوصي است. دولت بايد وظيفه اجراي ايده هاي علمي در امر توليد را به عهده بخش خصوصي بگذارد و خود به عنوان نظاره گر عمل كند. متاسفانه حمايت دولتي درامر اقتصاد در كشورما همگي به تصدي دولت رسيده و صنعت مورد نظر به سبب حمايت هاي كنترل شده به شكوفايي رسيده است.
نتيجه اينكه رشد و افزايش توليد ملي بايد با رويكردي علمي پرورش يابد. تزريق سرمايه بدون پشتوانه علمي به بخش صنعت تنها مايه درجا زدن و سكون خواهد شد. لذا بايد با بكارگيري روش هاي علمي، داشته هاي توليدي و صنعتي موجود را ارتقا دهيم و زمينه را براي بروز و شكوفايي روش هاي جديد و پيشرفته، با حمايت هاي هدفمند فراهم كنيم.

منبع: پايگاه ميگنا




Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 558659
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 558659
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X