ابزار وبمستر

ما مي توانيم - گزارشات توليد ملي

توليد ملي پازل پيشرفت و تعالي ايران را تكميل مي كند

دبير اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشجويان مستقل شعارهاي هر سال كه توسط مقام معظم رهبري اعلام مي شود را در جهت تكميل پازل پيشرفت و تعالي ايران ارزيابي كرد و گفت: بدون شك با توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني مي توان اين پازل را تكميل كرد.
علي جمشيدي، با اشاره به اهميت شعار توليد ملي، حمايت از و سرمايه ايراني اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب شعار هر سال را اعلام مي كنند تا فعاليت مسئولان و دولتمردان بر اساس نامگذاري آن سال متمركز شود و اگر اهداف و برنامه هاي هر سال را با جديت دنبال كنيم بدون شك پازل پيشرفت و تعالي ايران اسلامي در راستاي ايران 1404 تكيمل خواهد شد.
وي گفت: با توجه به شرايط جهاني و فشار كشورهاي غربي عليه ايران بايد به توليد ملي روي آوريم چرا كه توجه به توليد ملي علاوه بر مقابه با تحريم ها،باعث افزايش اشتغال و بها دادن به سرمايه ايراني مي شود.
اين فعال دانشجويي تصريح كرد: همچنين توجه به توليد ملي، وابستگي ايران به توليدات و كالاهاي خارجي را كاهش مي دهد.
دبير اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشجويان مستقل در ادامه تحقق شعار امسال را منوط به وحدت و همدلي قوا و مسئولان كشوري عنوان كرد و گفت: براي رسيدن به توليد ملي نياز به همراهي قوا  بخصوص قوه مجريه و مقننه داريم از اين رو بايد اين دو قوه بدون حاشيه در جهت تحقق شعار امسال قدم بردارند، ضمن آنكه در ابتداي سال دور دوم انتخابات مجلس نهم نيز برگزار مي شود و همچنين موضوع انتخابات يازدهم رياست جمهوري در سال جاري مطرح خواهد شد پس سال 91 از اهميت بالايي برخوردار است.
جمشيدي يادآورد شد: مقام معظم رهبري در ابتداي سال در جمع زائران امام رضا(ع) به نكات بسيار مهمي اشاره كردند و دولت و ملت بايد براساس فرمايشات  معظم له برنامه هاي سال 91 را در تمامي حوزه ها دنبال كنند.

منبع: خبرگزاري مهر



Share

ضرورت استفاده از توليد ملي در گرو فرهنگ سازي است

عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان با اشاره به پيام نوروزي رهبر معظم انقلاب مبني بر «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» گفت: بايد با فرهنگ سازي، ضرورت استفاده از توليدات ملي را در جامعه گسترش داد.
«عنايت الله يزداني» افزود: براي تحقق اين مهم بايد دولت به همراه بخشهاي صنعتي، خصوصي و مردم دست به دست هم دهند.
وي اظهار داشت: فرهنگ سازي براي استفاده از توليد ملي با حمايت و همكاري رسانه ها، دانشگاهيان و فرهنگيان بايد صورت گيرد.
به گفته وي، براي اصلاح ذهن مردم مبني بر استفاده از كالاي ايراني بايد فضاي رقابتي سالم ايجاد شود.
وي به فرهنگ مصرفي جامعه و زيرساخت هاي ملي، اعتقادي، اجتماعي و فرهنگي كشور اشاره و خاطرنشان كرد: توليدكنندگان بايد ابتدا در اين زمينه نيازسنجي كنند.
مدرس دانشگاه اصفهان با بيان اينكه دولت به عنوان كارگزار و عامل پشتيبان در حمايت از توليد نقش موثري دارد، تصريح كرد: دولت مي تواند با برنامه ريزي مختلف اقتصادي در راستاي حمايت از صنايع داخلي و بخش هاي خصوصي بازار كار ايجاد كند.
وي اظهار داشت: دولت بايد اقداماتي از قبيل اعطاي تسهيلات و نظارت بر صنايع داخلي را انجام دهد تا كيفيت توليدات داخل افزايش يابد.
وي خاطرنشان كرد: حتي دولت مي تواند مشوق سرمايه گذاري داخلي و خارجي براي گسترش صنايع داخلي باشد.
يزداني تصريح كرد: توليدات داخل بايد از لحاظ كيفيت، توان رقابت با نوع خارجي خود را داشته باشد و مشوق استفاده مشتريان از توليدات داخلي باشد.
به گفته استاد دانشگاه اصفهان، تعامل بين بخش توليدي، كارگزاران و دولت در اين زمينه بسيار مهم است.

منبع: ايرنا



Share

جزئيات آماري تجارت ايران در 5ماه اخير

به نقل از روابط‌ عمومي گمرك جمهوري اسلامي ايران، براساس آمار منتشره از سوي دفتر فناوري اطلاعات و ارتباطات گمرك در 5 ماه سال جاري 30 ميليون و 269 هزارتن كالا با احتساب ميعانات گازي به ارزش 15 ميليارد و 727 ميليون دلار صادر و 15 ميليون و 774 هزار تن كالا به ارزش 21 ميليارد و 890 ميليون دلار وارد كشور شده است.

كه بر اين اساس حجم تجارت ايران با جهان به غير از صادرات نفتي در 5 ماه به 37ميليارد و 617 ميليون دلار رسيد.

اين گزارش حاكي است: وزن و ارزش صادرات غيرنفتي به ترتيب 7.99 درصد و 11.78درصد كاهش داشته است.

اين درحالي است كه واردات در اين مدت به لحاظ وزني12.20 درصد افزايش، اما از حيث ارزش 8.23 درصد كاهش نشان مي‌دهد.

در اين مدت از مجموع صادرات غيرنفتي 3 ميليارد و 142ميليون دلار به ميعانات گازي، 4 ميليارد و 621ميليون دلار به محصولات پتروشيمي و 7ميليارد و 964 ميليون دلار به ساير كالاها اختصاص داشت.

براساس اين گزارش، هرچند كه آمار صادرات ميعانات گازي و محصولات پتروشيمي در 5ماه سال جاري كاهش داشته است، اما صادرات ساير كالاها 23.17 درصد افزايش داشته است كه 50.64 درصد از ارزش كل صادرات را در اين مدت به خود اختصاص داد.

* 5 قلم عمده واردات

شمش از آهن و فولاد و غيرممزوج با 873 ميليون دلار، گندم سخت به غير از گندم دامي با 872 ميليون دلار، كنجاله و ساير آخال‌هاي جامد از دانه سويا با 699 ميليون دلار، دانه ذرت دامي با 694 ميليون دلار و برنج نيمه‌سفيدشده يا برنج كامل سفيدشده با 513 ميليون دلار 5 قلم عمده واردات در 5 ماه سال جاري بوده‌اند.

در اين گزارش آمده است: از مجموع صادرات غيرنفتي 3 ميليارد و 651 ميليون دلار آن به 5 قلم فوق‌الذكر اختصاص داشت.

*كشورهاي عمده صادركننده كالا به ايران

بيشترين ميزان واردات كالا در 5 ماه سال‌جاري از كشور امارات متحده عربي صورت گرفته است كه به ميزان 4ميليارد و 431 ميليون دلار بوده است.

پس از آن بيشترين ميزان واردات از كشورهاي چين با رقم 2 ميليارد و 936ميليون دلار، تركيه با 2ميليارد و 178ميليون دلار، جمهوري كره با يك ميليارد و 886ميليون دلار و سوئيس با يك ميليارد و 191 ميليون دلار صورت گرفت.

* 3 قلم عمده صادرات

پروپان مايع‌شده با 540ميليون دلار، پلي‌اتيلن گريدفيلم با 517 ميليون دلار و بوتان مايع شده با 453 ميليون دلار، 3 قلم عمده كالاهاي صادراتي در 5ماه سال جاري بوده‌اند.

*كشورهاي عمده خريدار كالاهاي ايراني

بيشترين ميزان صادرات ايران در 5 ماه سال جاري به مقصد كشورهاي عراق با 2 ميليارد و 416 ميليون دلار، چين با 2ميليارد و 78ميليون دلار، امارات متحده عربي با يك ميليارد و 592 ميليون دلار، افغانستان با يك ميليارد و 115 ميليون دلار و هند با 863 ميليون دلار بوده است.

در مجموع 64 درصد از صادرات كشور به 5كشور فوق‌الذكر صورت گرفت.

منبع: دي نيوز



Share

تشكيل كميته حمايت از توليد ملي در دفتر تحكيم وحدت

دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت با اشاره به تشكيل كميته حمايت از توليد ملي در تشكل متبوعش گفت: در آينده نزديك دبير اين كميته معرفي خواهد شد.
مهدي اميريان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تشكيل كميته حمايت از توليد ملي در دفتر تحكيم وحدت اظهار داشت: با توجه به نامگذاري سال 91 به نام «توليد ملي،حمايت از كار و سرمايه ايراني» دفتر تحكيم وحدت با تشكيل اين كميته مي خواهد در جهت  اهميت نامگذاري امسال به دانشجويان  و مردم وظيفه خود را به نحو احسن انجام دهد.
وي گفت: اين كميته بنا دارد با تشكيل كلاس هاي آموزشي اهميت مصرف كالاهاي ايراني را  براي دانشجويان تببين كند تا آنها بتوانند اين پيام ها را  به جامعه منتقل كنند.
اميريان همچنين اعلام كرد: به زودي دبير اين كميته معرفي خواهد شد.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت ادامه داد: كميته حمايت از توليد ملي براي بيان ضرورت نامگذاري امسال و مطالبه از مسئولان تشكيل شده است چرا كه بايد به اين نكته مهم اشاره كرد كه نامگذاري سال ها نبايد فقط در حد شعار مطرح شود به همين جهت دفتر تحكيم وحدت به اين نتيجه رسيد كه مي تواند با تشكيل اين كميته به تبيين توليد ملي بپردازد.
اين فعال دانشجويي تصريح كرد: بدون شك با اجرايي شدن توليد ملي مي توان به اقتصادي پويا دست يافت از اين رو بايد همه در اين جهت وظايف خود را انجام دهند.

منبع: خبرگزاري مهر



Share

دانش فني ايراني پشتوانه توليد ملي

رئيس جهاد دانشگاهي با اشاره به عزم دانشگاهيان در تحقق موضوع «توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني» گفت: دانشگاهيان در سال 91 تفكر و انديشه خود را به محصول بدل كنند چرا كه دانش فني ايراني پشتوانه توليد ملي است.
دكتر محمدحسين يادگاري افزود: مهمترين بحث در توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني، دانش فني است كه دانشگاهيان در مراكز دانشگاهي و مراكز رشد و مراكز تحقيقاتي از جمله جهاد دانشگاهي مي توانند در تحقق آن نقش داشته باشند.
وي افزود: بدون خودباوري در دانش فني نمي توان به توليد ملي دست يافت. همان طور كه در سال هاي گذشته دانشگاهيان در عرصه فناوري هاي جديد از جمله هوا و فضا، علوم پزشكي، فني و مهندسي گام برداشتيم اميدواريم بتوانيم با پشتوانه فرمايشات مقام معظم رهبري به سمت توليد ملي حركت كنيم.
يادگاري يادآور شد: همان طور كه ايشان همواره تاكيد كرده اند اين نامگذاري تنها مختص اين سال نيست بلكه در استمرار جهاد اقتصادي در جمهوري اسلامي ايران است.
وي گفت: دانشگاهيان همان طور كه در ساير بخش ها پيشرفت كرده اند، تفكر و انديشه خود را به يك محصول بدل كنند و آن را به توليد انبوه برسانند و به توليد ملي بدل كنند.
رئيس جهاد دانشگاهي اظهار داشت: البته نياز است كه توليد ملي فرهنگ سازي شود و ورود كالاهاي خارجي با برنامه ريزي درست صورت گيرد و به توليد ملي ضربه نزند.
يادگاري گفت: براي عملياتي كردن اين نامگذاري با توجه به پيشرفت هاي خوبي كه در رشته هاي مختلف داشتيم، ايشان خط سير را نشان مي دهند كه اين انديشه علمي به يك محصول فناورانه و پس از آن به توليد ملي بدل شود كه البته نياز به فعاليت بيشتر در پژوهشگاه ها و دانشگاه ها داريم.

منبع: سايت حوزه



Share

توليدملي زيربناي پيشرفت علم و فناوري

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اين موضوع كه توليد ملي زيربناي پيشرفت علم و فناوري در كشور است، گفت: نيمي از اقدامات ملي مطرح در نقشه جامع علمي كشور به موضوع اقتصاد و صنعت دانش بنيان اختصاص دارد و ما در سال 91 قطعاً اين اقدامات را اجرايي مي كنيم.
دكتر منصور كبگانيان درباره ابعاد تاثير موضوع توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني از منظر دانشگاهيان، گفت: تاثير اين موضوع در علم و فناوري بسيار بيشتر از آن چيزي است كه عنوان مي شود.
وي افزود: در زمان تدوين نقشه جامع علمي كشور به اين نتيجه رسيده بوديم كه بن بستي كه در علم و فناوري كشور وجود دارد بيشتر به اقتصاد كشور و توليد داخلي و ملي مربوط و اگر اين معضل حل نشود توسعه علم و فناوري در كشور ما محدود شده و در برخي موارد نيز دچار انحراف و اشكال مي شود.
كبگانيان اظهار داشت: زماني كه كشوري به سمت توليد ملي و حمايت از سرمايه هاي ملي حركت كند مي تواند اين مشكل را حل كند. در بعد نيروي انساني نيز از پايين ترين بخش آن يعني كارگران تا بالاترين سطوح تخصصي و بخش اختراعات و اكتشافات بايد در اين بحث مورد توجه قرار گيرند.
وي از نوآوري، تحقيقات و پژوهش به عنوان ابعاد ديگري از توليد ملي نام برد و گفت: بعد ديگر نياز به نوآوري، تحقيقات و پژوهش است و ما مطمئن هستيم كه تمام ابعاد پژوهش و تحقيقات در كشور با موضوع توليد ملي جهت دار خواهد شد. مقالات علمي، كتابهايي كه توسط دانشگاهيان نوشته خواهد شد و حتي اختراعات و نوآوري ها و فناوري ها و ثبت اختراعات معنادار مي شود.
قائم مقام ستاد راهبري نقشه جامع علمي كشور گفت: توليد ملي نه تنها يك موضوع موثر در علم و فناوري است بلكه ما آن را به عنوان زيربناي پيشرفت علم و فناوري در كشور مي دانيم و مطمئن هستيم كه اين موضوع جهشي در دانشگاهها و پژوهشگاههاي كشور ايجاد خواهد كرد.
وي اضافه كرد: بيش از 50 درصد از 13 راهبرد كلان و 224 اقدام ملي نقشه جامع علمي كشور به موضوع توليد ملي و اقتصاد و صنعت پرداخته است. اين در حالي است كه بسياري تصور مي كنند نقشه جامع علمي كشور تنها به موضوع مقالات و دانشگاهها محدود است در حالي كه دانشگاهها موقعي مي توانند مفيد واقع شوند كه در كشور نياز به علم و  پژوهش مطرح باشد.
كبگانيان خاطرنشان كرد: كشوري نياز به علم دارد كه بخواهد توليد ملي خود را جدي بگيرد وقتي كشوري تمام نيازهاي خود را از خارج از كشور برطرف كند نيازي به علم و پژوهش ندارد.
وي تاكيد كرد: من مطمئن هستم كه موضوع توليد ملي به عنوان پايه و منبع اصلي توسعه علم و فناوري است اما يك شرط براي تحقق آن وجود دارد و آن اين است كه بحث اقتصاد بيمار و منبع پايه بايد حل شود. خوشبختانه كشور ما از منابع زيرزميني زيادي برخوردار است اما از سوي ديگر همين موضوع به اقتصاد ما آسيب زده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: توليد ملي بر اساس علم و فناوري زماني تحقق پيدا مي كند كه اقتصاد و صنعت كشور دانش پايه باشند.
وي گفت: ترويج كار بسيار خوب است چون براي كارهاي بزرگ و ملي بايد گفتمان ايجاد شود اما بايد در اسناد بالادستي هم به اين موضوعات توجه كنيم. خوشبختانه بيش از 50 درصد نقشه جامع علمي كشور به موضوع توليد ملي ارتباط پيدا مي كند و همين موضوع موجب مي شود در سال جاري ما اين نوع اقدامات را در دستور كار ستاد راهبري قرار دهيم.
كبگانيان يادآور شد: پيش از اين بستر چنداني براي طرح موضوعات اقتصاد دانش بنيان در نقشه جامع علمي آماده نبود و ما بيشتر روي موضوعات دانشگاهي و توليد علم تمركز داشتيم، اما امسال قطعاً اقدامات ملي كه بيشترين ارتباط را با صنايع و اقتصاد دانش پايه كه موتور توليد ملي است، را بيشتر مورد توجه قرار مي دهيم.

منبع: سايت حوزه



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 561256
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 561256
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X