ابزار وبمستر

ما مي توانيم - اقتصاد ملي

گذار اقتصاد جهاني از اقتصاد سخت افزار به اقتصاد نرم افزار و وجود ارتباطات روبه رشد و كامپيوترها و... همه نشانه هاي ورود ما به اقتصاد جديدي است. اين اقتصاد جديد داراي سه ويژگي خاص است كه عبارتند از جهاني و همه گير، شامل چيزهاي نرم، غيرملموس و پيچيده نظير انديشه ها و آرا، اطلاعات و روابط و به نحوي خاص مرتبط و به هم پيوسته. اين سه ويژگي نوع جديدي از بازار و جامعه را به وجود مي آورد؛ نوعي بازار و جامعه اي كه در شبكه هاي الكترونيكي جامع، همه گير و همه جانبه ريشه دارد.

شبكه ها، تقريبا در هر اقتصادي وجود داشته است اما شبكه هاي امروزي كه در اثر پيشرفت تكنولوژي، توسعه و تكثير يافته اند، آن چنان تأثير ژرفي در زندگي ما گذاشته اند كه واژه شبكه به محوري تبديل شده كه تفكر و اقتصاد ما حول آن سازمان مي يابد. قرن اتم گذشته است، نماد قرن بيست و يكم، شبكه گسترده جهاني (اينترنت) است.

كار اقتصاد جديد ارتباطات است؛ ارتباطاتي عميق و گسترده. تمامي دگرگوني هاي حاضر وآينده به مسير بنيادين و شيوه خاص و اساسي اي كه ما ارتباطات را متحول و دگرگون مي سازيم، بستگي دارد. ارتباطات، بنياد اجتماع، فرهنگ، انسانيت و هويت فردي ما و تمامي نظام هاي اقتصادي است به همين دليل است كه شبكه ها اين قدر اهميت دارد. ارتباطات آن قدر به فرهنگ و خود جامعه نزديك است كه تبعات تكنولوژيكي و آثار فن آوري آن فراتر از چرخه بخش هاي صرفا صنعتي است. ارتباطات و ابزار وابسته آن كامپيوتردر تاريخ اقتصادي، موردي ويژه است نه به آن دليل كه بخش كاري و تجاري پيشتاز و مدرن زمان است، بلكه به آن خاطر كه تأثيرات فرهنگي، تكنولوژيكي و مفهومي آن، درعمق حيات ما رخنه كرده است.اقتصاد جديد با موجوديت ها و نهادهاي فرار و سبك همچون اطلاعات، روابط و ارتباطات، حق طبع و نشر، سرگرمي، امنيت و نظايرآن سروكار خواهد داشت....



Share
۱۰ نكته درباره تحقق اقتصاد مقاومتي

اقتصاد مقاومتي ماهيتاً اقتصادي مردمي است. ضروري است كه مردم وارد اين عرصه شوند تا از ورود رانت‌خوارها به اقتصاد جلوگيري كنند. اگر ما فضا را براي حضور جوانان مؤمن و خلاّق ايران اسلامي در عرصه‌ي اقتصادي فراهم كنيم، قطعاً تحولات مثبتي را در اين عرصه شاهد خواهيم بود.

 براي شناخت بسترها و زمينه‌هاي تحقق اقتصاد مقاومتي، ابتدا بايد به آسيب‌شناسي اقتصاد كشور و موانع و نيازمندي‌هاي تحقق اقتصاد مقاومتي پرداخت. اولين نياز اين است كه مركزيت و محوريتي براي فعاليت در عرصه‌ي اقتصاد مقاومتي داشته باشيم. فعالان اين عرصه بايد بتوانند اطلاعات و دستاوردهاي خود را در جايي به اشتراك بگذارند. فرماندهي هوشمند و متمركزي براي هدايت فعاليت‌هاي اين حوزه و شناسايي و آموزش نيروهاي مستعد و مناسب براي فعاليت علمي و عملياتي در اين عرصه لازم است.
 
افراد دغدغه‌مند و مراكز تحقيقاتي و اجرايي كه به اين موضوع ورود كرده‌اند، مي‌بايد در شبكه‌اي فعال و مؤثر، از فعاليت‌هاي مهم و مسائل جديد مطلع ‌شوند و سامانه‌اي پويا و هوشمند براي اين مسأله وجود داشته باشد. مراكزي چون شوراي عالي امنيت ملي كه در اين موضوع ورود خوبي داشته‌اند، بايستي با عنايت به مسائل فوق در كمك گرفتن از ديگر نيروها پويا و چابك باشند.


Share

http://img.tebyan.net/big/1391/05/7392945871732493520313116441732081883.jpg

كار به عنوان شغل افراد و وسيله درآمد آنان به شمار مي رود و آن در رابطه ميان دولت و مستخدمين و همچنين ميان كارگران و كارفرمايان بخش خصوصي معنا پيدا مي كند. اما عده اي با دارا بودن ابزار توليد و سرمايه از تفوق مادي برخوردار بوده و مي توانند شرايط خود را به ديگران تحميل نمايند و از تعهدات خويش به آساني شانه خالي كنند.در مقابل گروهي عظيم كه بقاي خود و ساير افراد وابسته به آنان، متكي به نيروي كارشان مي باشد، در وضع نامساعد قرار گرفته و نمي توانند در سطح برابر با گروه اول قرار گيرند، لذا در معرض تضييع حقوق و استثمار قرار مي گيرند. همچنين با صنعتي شدن جوامع، انسان امروزي در معرض فشارهاي ناشي از كار، ترس از حوادث، عدم امنيت شغلي و... قرار گرفته است.

عقايد روانشناسان درباره ي افرادي كه در سازمان هاي صنعتي و بازرگاني مشغول به كارند، مبين آن است كه براي بالا بردن سطح كيفي و كمي محصول ضروري است كه خدمات رفاهي را تا آنجا كه ميسر است براي كاركنان فراهم و تسهيلات لازم را براي بهزيستي و خرسند سازي آنان ايجاد كنيم، زيرا از اين طريق است كه خرسندي از كار در آنها بوجود مي آيد و منجر به بازده مثبت، بروز خلاقيت، احساس مسئوليت و در نهايت وفاداري مي شود. موثر بودن افراد در به ثمر رساندن اهداف سازمان و جوامع، بستگي مستقيم به چگونگي روحيه آنها دارد و از اين رو است كه توجه به بالا بردن سطح روحيه كاركنان سازماني در اداره امور، از اهميت خاصي برخوردار است.



Share

آمار صادرات و واردات اعلام شد

رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي گفت: حجم تجارت ايران در چهار ماه نخست سال جاري به 29.2 ميليارد دلار رسيده كه سهم صادرات غيرنفتي 12 ميليارد دلار است.

به گزارش واحد مركزي خبر ، عباس معمار‌نژاد گفت : در اين مدت 12 ميليون و 500 هزار تن كالا به ارزش 17 ميليارد و 273 ميليون دلار وارد شده كه از نظر وزني در مقايسه با مدت مشابه پارسال 12.5درصد افزايش و از نظر ارزش 7 درصد كاهش يافته است.

 

رئيس كل گمرك اعلام كرد : صادرات غيرنفتي در اين مدت به 24 ميليون و 200 هزار تن به ارزش حدود 12 ميليارد دلار رسيده است.

 

معمارنژاد گفت : اين رقم در مقايسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن 7.5 درصد كاهش و از نظر ارزشي 16 درصد كاهش نشان مي‌دهد. 

 

وي در باره تركيب واردات هم گفت: 71 درصد از كالاهاي وارداتي شامل مواد اوليه و واسطه‌اي توليدي ، 17 درصد كالاي سرمايه‌اي و 12 درصد كالاي مصرفي بوده است.

 

رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد : در گمرك دو هدف عمده را در سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني پيگيري مي كنيم كه شامل كاهش زمان و كاهش هزينه تشريفات گمركي است.

 

معمار نژاد گفت :در فرايند تشريفات گمركي ، غير از خود گمرك 14 تا 15 سازمان درگير هستند.

 

وي افزود : اگر تاخيري در تشريفات گمركي اتفاق مي افتد به هيچ وجه به اين معني نيست كه فقط گمرك موجب طولاني شدن زمان آن شده است چون اگر كسي كالايي را به گمرك بياورد و اسناد و مدارك مورد نياز و مجوزهاي فني، بهداشتي و قرنطينه اي را به طور كامل ارائه نكند ، نمي تواند كالا را ترخيص كند.

 

معمارنژاد اظهار داشت : در كار خودمان مطالعه زمان سنجي و سه مسير سبز، زرد و قرمز داريم كه كالاها متنساب با شرايط خود در يكي از اين مسيرها اظهار مي شود و تشريفات گمركي صورت مي گيرد.

 

وي گفت : در سال 1390 در مسير سبز زمان اجراي تشريفات گمركي 4 ساعت ، در مسير زرد 22 ساعت و در مسير قرمز (كه طولاني ترين زمان است) 33 ساعت بوده است.

 

معمارنژاد افزود : ايجاد سرويس ارزيابي ويژه براي واحدهاي توليدي، اولويت در ايجاد انبارهاي اختصاصي براي واحدهاي توليدي، كاهش برخي مراحل ترخيص مواد اوليه واحدهاي توليدي ، هدايت اظهارنامه‌هاي وارداتي واحدهاي توليدي و صادركنندگان نمونه به مسيرهاي سبز و زرد، ترخيص بدون وقفه كالاهاي وارداتي واحدهاي توليدي معرفي شده، انجام تشريفات ارزيابي در محل كالاهاي صادراتي بدون محدوديت زماني و مكاني، اختصاص مسير يا درب خروج مرزي ويژه براي صادرات، پذيرش نمونه‌هاي صادرات واحدهاي توليدي و رسيدگي خارج از نوبت به ارزش اظهارنامه‌هاي واحدهاي توليدي از تسهيلاتي است كه گمركات سراسر كشور در سالجاري به واحدهاي توليدي مي دهد.

منبع: رجانيوز



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 561001
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 561001
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X