شغلي براي همه 24 ساعتها

همت مضاعف علامه حسن زاده آملي به نقل از شاگردشان استاد صمدي آملي:
بايد اهل همت بود ، استاد عظيم الشأن ما ( علامه حسن زاده آملي ) مي فرمود :
آن زمان كه در تهران بودم ، به دليل مشكلاتي ماهها در انباري كوچكي از پشت بام خانه اي ، با زن و فرزندانم به اجاره نشسته بودم اما در آن مدت حتي يك ساعت از درس هيئتم را تعطيل نكردم ....
و در جاي ديگر مي فرمودند :
13 سال ، هر روز بعد از نماز صبح ( بين الطلوعين ) براي درس خدمت علامه شعراني مي رسيدم ، بعد از طلوع آفتاب هم كلاس دوم شروع مي شد ، عده اي مي رفتند و عده اي ديگر مي آمدند ، اما من مي نشستم و تا اذان ظهر ، حدود هفت ساعت خدمت شان بودم و كسب معارف مي كردم ، اما باز دلم آرام نمي گرفت و به همراه ايشان به مسجد مي رفتم و نماز مي خواندم و دوباره تا دم خانه با ايشان مي آمدم تا شايد بتوانم در راه هم كُد و رمزي از ايشان بگيرم.
بعد مي فرمودند :
براي اين كه مبادا از صبح تا ظهر ، نيازي به رفع حاجت پيدا كنم و مبادا ناچار شوم – مثلا – به آقايم بگويم : « دستشويي منزل شما كجاست؟ » در اين 13 سال نه شب شام خوردم و نه صبح صبحانه !
از بيانات آية الله العظمي بهجت :
وقتي مرحوم سيد محمد فشاركي از سامرا به نجف آمدند ، مرحوم آخوند خراساني به شاگردان خود دستور داد كه در درس ايشان شركت كنند ، و همه ي بزرگان از قبيل سيد ابوالحسن اصفهاني و شيخ عبدالله لنكراني و آقا ضيا عراقي و مرحوم آقا شيخ عبدالكريم حايري كه از سامرا با ايشان بود ، و نيز مرحوم آقا شيخ محمد حسين اصفهاني و علماي ديگر نجف به درس آقا سيد محمد فشاركي رفتند ، ولي همين سيد محمد فشاركي كه از اساتيد بزرگ حوزه ي علميه ي نجف بود ، كارش به جايي رسيده بود كه وقتي به دكان نانوايي رفته بود تا نان بخرد ، نانوا به او گفته بود : حساب شما زياد شده است ، ديگر به شما نان نمي دهيم ! تا اين كه طلبه اي ضامن مي شود كه به ايشان نان بدهند.
با اين همه ابتلائات و فقر و ناداري ، از جهت روحي كاملا راحت بودند ؛ زيرا دل به جاي ديگر بسته بودند و در علم و عمل همت عالي داشتند و اين گونه گرفتاري ها ، آنها را از كارهاي خود باز نمي داشت.
اغتنام فرصت ها و عشق به تحصيل :
به طلاب توصيه مي شود كه از آب و هواي خوب و سالم قدرداني كنند ، و در اشتغال به تحصيل همت و اهتمام داشته باشند.
در زمان ما طلاب در هواي گرم نجف در چهار ماه ربيعين ( ربيع الاول و ربيع الثاني ) و جماديين ( جمادي الاولي و جمادي الثانية ) كه گاهي با قلب الأسد ( چله ي گرما در فصل تابستان ) مصادف مي شد و بسيار گرم بود و تعطيلي كم داشت و فقط ايام فاطميه - عليها السلام - تعطيل مي شد ، با چه شور و اشتياق مشغول تحصيل بودند و تعطيلات تابستاني رسم نبود ! اشتغال به تحصيل در آن گرماي سوزان و با نبود امكانات و وسايل برقي خنك كننده ي هوا و آب نظير يخچال و پنكه و كولر و ... از كرامات بود !
بركات خدا زياد است. در اين جهان همه چيز هست و هركس به حسب همّت خودش از آن استفاده ميكند.
يكي به اقتصاد ميرسد و ميگويد: كار درست است، بعضي به مقداري معلومات ميرسند، ميگويند: كار تمام است و ما از رفقا جلوتر هستيم.
و اين اشتباه انسان است. اگر ميخواهيد مقايسه كنيد؛ با تمام بشر مقايسه كنيد كه نسبت به آنها صفر هستيد.
همّت عالي براي انسان مؤثر است و انسان را به چيزهاي كم و علم ناچيز قانع نميكند و موقعيت بلندي در دنيا و آخرت نصيب او ميشود.
اين دنيا كه تمام شد، تازه اول كار انسان است. او را رها نميكنند. انسان وقتي از دنيا ميرود يا ظلمت محض است و يا موجود نوراني.
اگر انسان نوراني باشد من احتمال ميدهم يكي از سَترهاي بشر در آن نشئه نور است. نور به طوري او را احاطه ميكند كه خود نور، ساتر معايب او باشد.
و اگر موجود ظلماني باشد، عريان است و خودش خجالت ميكشد.
وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه يكي از ماموريتهاي ما بهبود تراز تجاري كشور است، گفت: در آمارهاي بينالمللي همواره تراز تجاري ايران مثبت است، دليل اين موضوع هم اين است كه در تهيه آمار درآمدهاي حاصل از فروش نفت نيز مد نظر قرار مي گيرد.
به گزارش روابط عمومي وزارت صنعت ، معدن و تجارت، دكتر مهدي غضنفري با تاكيد بر اينكه تلاشهاي سالهاي اخير در راستاي بهبود تراز تجاري غيرنفتي بوده، به آمار منتشر شده از سوي گمرك جمهوري اسلامي ايران در اين خصوص اشاره كرد و گفت: طي ۴ ماهه نخست سال جاري، تراز تجاري غيرنفتي كشور بدون در نظر گرفتن ميعانات گازي، منفي ۷.۴ ميليارد دلار بود كه در مقايسه با چهار ماه نخست سال ۸۹ كه منفي ۱۱ ميليارد دلار بود بيش از ۳۰ درصد و همچنين نسبت به مدت مشابه سال گذشته كه منفي ۸.۳ ميليارد دلار بود بالغ بر ۱۰ درصد كاهش كسري داشتهايم كه در واقع نشان دهنده روند بهبود تراز تجاري غيرنفتي كشور است. وزير صنعت،معدن وتجارت با تاكيد بر اينكه يكي از برنامههاي راهبردي اين وزارتخانه بسترسازي براي افزايش صادرات غيرنفتي است، افزود: با اين كار به دو هدف دست خواهيم يافت؛ يكي آنكه تراز تجاري غيرنفتي كشور يعني تفاضل صادرات غيرنفتي و واردات به مرور زمان به سمت عدد صفر حركت ميكند و ديگر آنكه زمينه حذف اتكا به درآمدهاي نفتي از اقتصاد كشور فراهم ميشود و به اين ترتيب فشارهاي ناشي از تحريمهاي نفتي از بين ميرود.
وي با اشاره به اينكه يكي از مهمترين مولفههايي كه در مباحث مربوط به تجارت كشور مورد توجه قرار گرفته و بررسي ميشود نسبت واردات به صادرات است، تصريح كرد: در ابتداي انقلاب نسبت واردات به صادرات ۱۹ به يك بود يعني ۱۹ برابر صادرات، واردات صورت ميگرفت كه اين رقم در سال ۸۳، به حدود پنج برابر رسيد. غضنفري با تاكيد بر عزم وزارت صنعت، معدن و تجارت براي برابر شدن اين رقم و بهبود آن، گفت: در چهار ماه نخست سالجاري با احتساب ميعانات گازي ۱۲ميليارد دلار صادرات داشتهايم و در مقابل حدود ۱۷.۲ ميليارد دلار نيز واردات صورت گرفته است. از همين رو نسبت واردات به صادرات به كمتر از ۱.۵ برابر كاهش يافته است.
منبع: سايت سياست روز
موضوعات
آرشيو
لینک دوستان
آمار وبلاگ و پیام صوتی