ابزار وبمستر

ما مي توانيم - گزارشات توليد ملي

به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، عباس حاج رسوليها در سومين جلسه شوراي اسلامي شهر اصفهان با اشاره به نام‌گذاري هفته اصفهان اظهار داشت: هفته اصفهان از روز سوم ارديبهشت ماه و هر روز با نامي شروع  و به روز شوراها مديريت مبتني بر حكمت و دانايي وصل مي‌شود.

وي با اشاره به فرمايش رهبر معظم انقلاب در حمايت از توليد داخلي  شرايط كنوني كشور را همانند دوران بدر و خيبر دانست و افزود: سه سال متمادي رهبر معظم انقلاب به مباحث اقتصادي و اصلاح الگوي مصرف و جهاد اقتصادي پرداختند كه همين حمايت از توليدات داخلي در سال جاري مي‌تواند فشار بيشتري را با وجود تهديدات به دشمنان وارد كند.

رئيس شوراي اسلامي شهر اصفهان تصريح كرد: چندين سال پيش نساجي اصفهان حرف نخست را در كشور مي‌زد كه با ورود كالاهاي خارجي كم‌كم اين صنعت با شكست روبرو و ضعيف شد كه اكنون با توجه به حمايت از توليد داخلي بايد از اين فرصت استفاده و اين صنعت را دوباره احياء كرد.

وي با اشاره به فرمايش امام خميني (ره) در امر بازسازي در دوران سازندگي گفت: امام خميني (ره) آن زمان همه مردم را خطاب به بازسازي قراردادند و در اين مقطع هم هيچ چيزي مهم‌تر از توليد داخلي و حمايت از آن نيست كه شامل همكاري همه مردم مي‌شود.

حاج رسوليها اضافه كرد: شوراي اسلامي شهر اصفهان در نظر دارد در راستاي حمايت از شعار سال كه از سوي رهبر معظم انقلاب اعلام شده است همايشي را با همكاري كمسيون اقتصادي و نيز اتاق صنايع و معادن و اتاق تعاون با همكاري مركز پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر برگزار كند.

وي ادامه داد: قصد داريم در اين همايش به صورت عملي با طرح چالش‌ها و راهكارها به طرح چگونگي حمايت از توليد داخلي و سرمايه ايراني و افزايش كار و اشتغال پرداخت.

رئيس شوراي اسلامي شهر اصفهان با بيان اينكه اگر از توليد حمايت ويژه داشته باشيم، معضل اشتغال حل مي‌شود، بيان داشت: در سايه اشتغال ساير موارد ناشي از بيكاري كه يكي از موارد آن تأخير در سن ازدواج است بر طرف مي‌شود.

وي با اشاره به هدفمند كردن يارانه‌ها افزود: مي‌توان در بخش دوم هدفمند كردن يارانه‌ها، آن را در راستاي حمايت از توليد تبديل به كار و حمايت از قشر جوان در راستاي اشتغال و توليد هزينه كرد و اين در حالي است كه بسياري از خانواده به اين امر راضي هستند چرا كه جوان بيكار دارند.

حاج رسوليها هدف از برگزاري همايش حمايت از كار و سرمايه را گام عملي در راستاي تحقق حمايت از توليد داخلي و بحث كارشناسي با مسئولان دانست.

وي ادامه داد: در اين همايش از وزراي مربوطه و نيز اعضاي شوراي عالي استان‌ها و شوراي اسلامي شهر اصفهان و نيز اعضاي اتاق تعاون و اقتصاد دعوت مي‌شود



Share

سردار سالار آبنوش در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در قزوين اظهار كرد: تك تك افراد جامعه بايد در سال توليد ملي تلاش كنند تا نام‌گذاري سال جديد در حد شعار باقي نماند و هر كسي به اندازه توان خود بكوشد تا كشور ايران در اين سال، از دست‌انداز تحريم‌هايي كه دشمن براي كشور ايجاد كرده سربلند بيرون آيد.

وي افزود: در اين ميان مهم‌ترين قشري كه مي‌تواند بر توليدات ملي نظارت علمي داشته و با كنترل توليدات، به محصولات ايراني كيفيت ببخشد، قشر جوان و به ويژه قشر دانشجو است.

وي يكي از اشكالات اساسي محصولات توليد داخل را كه موجب جلب توجه مردم به كالاي خارجي مي‌شود، پايين بودن كيفيت آنها دانست و ادامه داد: ثمره نظارت دانشجويان، ارتقاي كيفي محصول داخلي، جلب اقبال عمومي براي استفاده از اين كالاها، رويگردان شدن مردم از خريد اجناس خارجي و در نتيجه رونق سرمايه ملي است و اين همان تحقق شعار توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني است كه مقام معظم رهبري تأكيد فرموده‌اند.



Share

تبريز- خبرگزاري مهر: فرماندار تبريز با بيان اينكه تحقق اهداف توليد ملي و حمايت از سرمايه و كار ايراني گامي بزرگ در دستيابي به استقلال اقتصادي كشور محسوب مي شود، گفت: بايد طوري برنامه ريزي و اقدام شود كه تنگناهاي موجود در اين خصوص بخوبي شناسايي و برطرف شوند.

محمود چمني صبح امروز شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر در تبريز اظهار داشت: تمام دستگاه هاي دولتي با تشكيل كارگروه هاي تخصصي ضمن شكوفاسازي ظرفيت هاي حيطه كاري خود بايد شرايط لازم را نيز براي توانمندسازي ساختار اداري در مسير افزايش كيفي و كمي توليدات ملي و بهينه سازي سرمايه هاي داخلي فراهم سازند.  

وي يادآور شد: ابلاغ سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي، حمايت از ورود نيروي كار فراوان و جوان به بازار كار، لزوم توسعه سرمايه‌گذاري در صنايع داخلي، كنترل تورم و نيز تغيير نياز‌ها و الگوي مصرفي در كشور از عوامل تأثيرگذار در امر ضرورت فراگيرسازي توليدات ملي و ظرفيت سازي براي سرمايه و كار ايراني محسوب مي شود.

فرماندار تبريز حمايت از توليد و توليد كنندگان از طريق اختصاص يارانه ها و سياست هاي تشويقي، اصلاح و بهبود فرآيند سرمايه گذاري از طريق حذف مراحل زايد، جلوگيري از توليد كالاهاي نامرغوب و افزايش اعتماد به توليد ملي، حمايت و پشتيباني جهت صدور كالاهاي ساخت داخل به ساير كشورها، شناسايي وظايف تصدي گري در بخش دولتي و برون سپاري آنها به بخش غيردولتي را از مهم ترين وظايف فعالان بخش دولتي در اين زمينه معرفي كرد.

چمني گفت: در اين خصوص بايد نسبت به افزايش تعرفه ها و عوارض گمركي براي واردات كالاهاي مشابه ايراني، عدم استفاده و عدم خريد كالاهاي خارجي كه مشابه ايراني دارد و فرهنگ سازي و ترويج استفاده و خريد از كالاهاي ايراني به همراه پرهيز استفاده از كالاهاي خارجي نيز بايد برانامه ريزي و اقدام كرد.

وي بر ضرورت احصا، شناسايي و حذف قوانين دست و پاگير در حوزه كار و توليد، اصلاح و تجديد نظر در قوانين و مقررات مرتبط با توليد، كار و سرمايه گذاري، تصويب قوانين و مقررات لازم براي امتناع از ورود كالاهاي خارجي غير ضروري، نظارت بر حسن اجراي قوانين و مقررات مرتبط با توليد، كار و سرمايه گذاري و نيز كاربردي كردن قوانين و مقررات تسهيلگر در فضاي كسب و كار تاكيد كرد.

وي همچنين ضمن اشاره به اين مطلب كه منطقي كردن مصارف از طريق اصلاح الگوي مصرف، پرهيز از اسراف و تبذير در استفاده از كالا و خدمات و نيز ترويج استفاده از كالاهاي ايراني و سوق دادن پس اندازها به سمت و سوي توليد نيز بايد مورد توجه قرار گيرد، افزود: رقابت در سطح جهاني براي توليد كالاهاي با كيفيت و با قيمت تمام شده پايين، ارتباط با مراكز آموزش عالي وموسسات پژوهشي و بهره گيري از مخترعات و مبتكران و نخبگان براي توانمندسازي توليدات داخلي نيز از عوامل تاثيرگذار در حوزه دستيابي به اهداف ملي استقلال اقتصادي كشور محسوب مي شود.



Share

رئيس دانشگاه پيام نور استان كرمان با اشاره به وظايف دانشگاهيان در تحقق شعار امسال گفت : پژوهشهاي كارآمد نقش بسزايي را در راستاي ارتقاء توليد ملي ايفا مي كند

به گزارش خبرنگار دانشگاه نيوز حميد تابلي با بيان اينكه توليد ملي نقطه ي عطفي در شكوفائي اقتصادي كشور ايجاد مي كندگفت : وظيفه دانشگاهيان در توليد ملي خصوصاً توليدات علمي متناسب با فرهنگ ملي، تبيين آن و ارائه الگوهاي عملياتي براي تحقق توليد ملي است..

و ي افزود : نامگذاري امسال بعنوان سال« توليد ملي حمايت از كار و سرمايه ايراني» نقطه مقابل تحريم ها است و باعث بالا بردن توان اقتصادي كشور مي شود.

وي افزود : اساسي ترين كاربراي توليد ثروت توليد علم و بايد عزم جدي و بسيج ملي براي تعامل بيشتر دانشگاه و صنعت و تجاري سازي علوم انجام شود.

تابلي افزود : نامگذاري امسال تكميل كننده شعار و پيامهاي سالهاي قبل و در راستاي تحقق شعار دهه چهارم انقلاب،« دهه پيشرفت و عدالت »است

رئيس دانشگاه پيام نور استان كرمان با اشاره به فرهنگ سازي جهت استفاده از توليدات داخلي افزود : فرهنگ و مباني اقتصاد ديني و ترويج آموزه‌هاي اسلامي در فعاليت‌هاي اقتصادي مي‌تواند ميزان توليد ملي و سرمايه‌گذاري مفيد و اثربخش را ارتقا دهد

وي ياد آور شد : رونق توليد و شكوفايي اقتصاد كشور با توليد و مصرف كالاي ايراني فراهم مي شود و بر اين اساس اشتغال ملي و در نهايت مشروعيت و كارآمدي نظام افزايش خواهد يافت

رئيس دانشگاه پيام نور استان با تاكيد بر وظايف دانشگاه ها در حمايت از توليدملي اظهار داشت: دانشگاهها با تربيت نيروي انساني متخصص و توانمند و اساتيد دانشگاه با ارائه پژوهشهاي كارآمد مي توانند نقش بسزايي را در راستاي ارتقاء توليد ملي و حمايت از كارو سرمايه ايراني ايفا نمايند

تابلي ارتباط تنگاتنگ صنعت با دانشگاه، بومي سازي منابع علمي دانشگاهي، به روز رساني كتب دانشگاهي، حمايت از رشته هاي فني و مهندسي، ترغيب دانشجويان به انجام پروژه هاي تحقيقاتي با همكاري صنايع و حمايت از دانشجويان مخترع و مبتكر از جمله اقداماتي است كه دانشگاه هاي كشور در اين زمينه مي توانند انجام دهند.

وي برگزاري ، گفتمان سازي و تقويت فرهنگ عمومي ،برگزاري همايش و سمينارهاي علمي ،ارتقاء كيفيت كالاهاي توليد داخل با گسترش همكاري دانشگاه با بخش صنعت ،تلاش براي بومي سازي توليدات ملي و نهادينه كردن فرهنگ حمايت محصولات ايراني و توليدات علمي متناسب با فرهنگ ملي را از ديگر راهكاري تحقق شعار امسال عنوان كرد.

رئيس دانشگاه پيام نور استان كرمان با اشاره به تحصيل بيش از 43 هزار دانشجو در 30 مراكز وواحد پيام نور استان خاطر نشان كرد :بيش از 25در صد جمعيت دانشجويي استان كرمان در پيام نور تحصيل مي كنند .

وي با اشاره حركت پر شتاب دانشگاه پيام نور در عرصه هاي مختلف افزود : سال گذشته در راستاي جهاد اقصادي 16 پرژه عمراني در واحدهاي پيام نور استان به بهره برداري رسيد .

تابلي با اشاره به پيشرفت پيام نور در حوزه تحصيلات تكميلي گفت : سال گذشته رشته هاي كار شناسي ارشد ادبيات در مركز جيرفت ، زمين شناسي در مر كز بم وشيمي در مركز كرمان راه اندازي شده است وامسال هم رشته هاي مهم كارشناسي ارشد را در بعضي از مراكز افزايش خواهيم داد
 



Share

عضو هيأت رئيسه اتاق كرج، نام‌گذاري امسال به نام سال «توليد ملي؛ حمايت از كار و سرمايه ايراني» را از سوي مقام معظم رهبري، فرصت مغتنمي براي توجه به حمايت از توليد ملي برشمرد و برپيگيري عملي براي تحقق اين شعار تأكيد كرد.

به گزارش روابط عمومي اتاق ايران به نقل از اتاق كرج، «علي رضا محيط» با تأكيد بر اين كه بخش توليد بايد از اين فرصت استفاده كند، تصريح كرد: «اتاق موظف است به سرعت كارگروهي تشكيل دهد تا اين سرفصل را عملياتي كند و مشاوره هاي دقيق و منطقي به اركان دولت بدهد تا مشكلات بر سر راه توليد برطرف شوند.»

وي يادآور شد: «اين مشكلات در طول سال‌ها برروي هم متراكم شده‌اند و به طور قطع ظرف مدت كوتاهي رفع نخواهند شد، بنابراين بايد به طور منسجم تلاش كنيم تا توليد به سال‌هاي طلايي خود بازگردد.»

محيط اضافه كرد: «وظيفه كارگروه اتاق، شناسايي مشكلات توليد در بخش‌هاي مختلف است تا راه‌كارهايي ارايه و عملياتي شوند.»

عضو هيأت رئيسه اتاق كرج توليدكنندگان را آماده و مشتاق براي فعاليت دانست و توضيح داد: «اگر موانع پيش روي توليد برداشته شوند، مطمئن هستم كه به سرعت اين سرفصل عملياتي مي‌شود و نتايج بسيار خوبي خواهيم گرفت.»

رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان مبلمان ايران موانع را در بخش‌هاي مختلف توليد متفاوت ارزيابي كرد و افزود: «به طور كلي يكي از مشكلات عمده نقدينگي است، بانك‌ها ارتباط منطقي با توليدكنندگان برقرار نكرده‌اند كه باعث مي‌شود نقدينگي از بخش توليد خارج و به صورت روش‌هاي كوتاه مدت وارد بخش بازرگاني شود.»

عضو هيأت رئيسه اتاق كرج تأمين مواد اوليه را مشكل ديگري كه توليدكنندگان داخلي با آن مواجه هستند، برشمرد و گفت: «بخش عمده مواد اوليه مرغوب، وارداتي است و يا اگر در داخل توليد مي‌شود در برخي موارد استانداردهاي لازم را ندارد. اين مسأله بايد سامان دهي شود تا مواد اوليه به راحتي در اختيار توليدكنندگان قرار بگيرد.»

وي همچنين تأكيد كرد: «بايد تعرفه‌ها براي مواد اوليه كاهش و اجازه داده شود به سهولت وارد شود تا به سرعت به كالاهاي داراي ارزش افزوده تبديل شوند.»

به اعتقاد وي، هنگامي كه جريان ورود مواد اوليه به كشور وجود داشته باشد، توليدكنندگان به پالايش مواد اوليه و توليد كالاهاي با كيفيت و داراي استانداردهاي جهاني ترغيب مي شوند.

محيط يكي ديگر از موانع توليد را شيوه اجراي قانون هدف‌مندي يارانه‌ها عنوان كرد و گفت: «قرار بود در اجراي اين قانون نگاه ويژه‌اي به توليد شود، اما چنين نگاهي به توليد نشد و اكنون توليد گرفتاري‌هاي زيادي پيدا كرده است.»

اين عضو هيأت رئيسه اتاق كرج، با اشاره به اين كه تحريم‌ها، تهديدي هستند كه توانايي تبديل آن‌ها را به فرصت داريم، توضيح داد: «اكنون مشكلي براي تأمين مواد اوليه با وجود تحريم‌ها نداريم، به خصوص اين كه مواد اوليه را تحريم نكرده‌اند.»

وي يادآور شد: «اقتصاد جهاني مسير خود را مي رود و سياستمداران هم مسير خود را، هرگز نمي‌توانيم بگوييم دست‌اندركاران اقتصاد هميشه همگام با سياستمداران هستند. بازار بين‌المللي نيز قوانين خاص خود را دارد كه سياستمداران موظف هستند از آن‌ها پيروي كنند.»

محيط با بيان اين‌كه جهان به سمت گسترش تبادلات در حال حركت است، تصريح كرد: «سرمايه‌داران و توليدكنندگان نياز دارند كه فراي مليت و قوانين مرزي با هم رابطه داشته باشند، بنابراين سياستمداران هم بايد توجه داشته باشند خلاف اين جريان نمي‌توان حركت كرد و اگر تحريم‌هايي صورت مي‌گيرد، هميشه راه‌هايي براي دور زدن تحريم‌ها از طرف خود تحريم‌كنندگان ايجاد مي‌شود.»

وي افزود: «البته شكي نيست كه اين مسيرها براي توليدكنندگان داخلي گران تمام مي‌شود و كار اتاق بايد ارايه مشاوره‌هاي تخصصي باشد، زيرا نمايندگان اتاق در بطن صنعت و فضاي كسب و كار هستند، از اين رو مشورت با دولت بايد نهادينه شود.»

اين عضو هيأت نمايندگان اتاق ايران در ادامه ابراز كرد: «تصويب قانون فضاي كسب و كارنشان داد كه بايد جايگاه مشورتي اتاق فراتر از وضعيت كنوني باشد و اكنون موقعيت مناسبي فراهم شده است كه مي‌توانيم سربلند از آن بيرون بياييم.»

محيط همچنين در يك ارزيابي كلي درباره اجراي فاز اول هدفمندي يارانه ها اعلام كرد: «هدفمندي يارانه‌ها به طور منطقي پياده نشد، پرداخت پول به صورت نقدي به مردم روش غلطي است؛ اين پول مي‌توانست صرف سرمايه‌گذاري در زمينه‌هاي رفاهي، بهداشتي، آموزشي و غيره شود كه پيامدهاي منطقي دارد. اما پرداخت پول به همه مردم باعث ايجاد تورم مي‌شود.»

وي همچنين اجراي فاز دوم هدفمندي را منوط به بازنگري فاز اول و نقد آن دانست و گفت: «هدف دولت بايد ايجاد امنيت در بخش‌هاي مختلف باشد، اكنون تورم سنگيني ايجاد شده و فاز اول هدف‌مندي يارانه‌ها نتوانست مردم را به رفاه برساند و آن‌ها را متقاعد كند كه امنيت دارند.»

محيط درعين حال اجراي هدف‌مندي يارانه ها را موجب صرفه جويي و مصرف منطقي سرمايه و انرژي ملي دانست كه تا حدودي جلوي هدر رفتن آن‌ها گرفته شد.



Share
موج جديد انتقادات مراجع و علما از گراني‌ها+ جدول گفته‌ها
توليد ايراني: مراجع ديني و علماي اسلام درباره گراني‌ها چه مي‌گويند؟

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني توليد ايراني، افزايش قيمت برخي از كالاهاي اساسي در يكي، دو ماه گذشته همچون قيمت نان، مرغ و تخم مرغ انتقاد بسياري از علما و مراجع ديني را برانگيخت.

جدول زير دربردارنده گزيده‌اي از كلام ايشان است.

 

مراجع و علما

گزيده‌اي از گفتار پيرامون گراني‌ها

آيت‌الله صافي‌گلپايگاني

اگر گراني و تورم در جامعه وجود دارد به خاطر ندانم كاري بعضي از مسئولين است. اين همه دادشان از گراني بلند است و اين اتفاق بدي براي كشور است.

آيت الله مهدوي كني

همه دادشان از گراني بلند شده است.

آيت‌الله مكارم‌شيرازي

عده زيادي درباره قيمت مرغ اصرار مي‌كنند؛ در حالي كه اگر گوشت مرغ نخورند خيلي مسئله مهمي نيست، بيشتر اطبا گفته‌اند كه مواد گوشتي غذاي مناسبي براي انسان نيست و نبايد افراط كرد؛ تنها مقدار كمي لازم مي‌باشد.

آيت الله جوادي آملي

همه‌ روزه مسائل و مشكلات روز جامعه اعم از گراني و تورم موجود به دفتر بنده ابلاغ مي‌شود؛ مجلس مي‌تواند در راستاي رفع موانع موجود بر سر راه كاهش تورم و گراني كالاهاي اساسي گام‌هايي را بردارد.

آيت‌الله سبحاني

گراني مردم را به ستوه آورده است

آيت الله سيد احمد خاتمي

گراني‌هاي زاينده، مايه درد و رنج ماست اما دنياي استكبار اگر شما آخ بگوييد، خواهد گفت، به اهداف خود رسيده.‌ از اين روي، شما آرزوي يك آخ را بر دل دشمن بگذاريد و صبوري كنيد

آيت الله محمد يزدي

موج نسبتاً عظيمي از گراني متوجه كالاهاي اصلي و مورد نياز مردم شريف ايران شده و مشكلات و نارضايتي در حد گسترده‌اي را به وجود آورده است.

آيت الله نوري همداني

توجه به معيشت مردم امري مهم، لازم و حياتي است و مسؤولان و دولتمردان بايد به اين نكته توجه كنند تا مردم بيش از اين دچار مشكل نشوند.

آيت الله حسيني بوشهري

گراني در جامعه به وجود آمده است كه مردم از اين موضوع نگراني دارند و مسئولان در برابر آن وظيفه‌اي دارند.

حجه الاسلام جعفر شجوني

مردم نبايد به خاطر گراني مرغ به خيابان بيايند و اعتراض بكنند.

 

اگر شما نيز از بزرگان ديني ايران اسلامي كسي را مي شناسيد كه درباره گراني‌ها نكته‌اي يا تذكري را بيان كرده است در بخش نظرات براي ما ارسال كنيد تا در جدول زير منتشر كنيم.



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 562901
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 562901
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X