ابزار وبمستر

ما مي توانيم - واردات

لزوم كنترل واردات و توجه به كيفيت كالا

زماني نه چندان دور، كشور پهناور ايران نه تنها در مسير جاده ابريشم بلكه در طول سواحل طولاني خود يكي از بزرگترين مراكز تجاري جهان براي تبادل انواع كالاهاي آن روزگار بشمار مي رفت و علاوه بر آن به عنوان يكي از كشورهاي برتر در عرصه توليد، نقش عمده اي را در تجارت جهاني برعهده داشت و بصورت خودكفا بسياري از محصولات كشاورزي و صنعتي عهد خود را نيز تامين مي كرد.

علاوه بر محصولاتي مانند نفت خام، خاويار، زعفران و فرش ايران كه همچنان شهرت جهاني خود را حفظ كرده اند، كالاهاي ديگري مانند خرما، چاي و حتي ابريشم ايران از جايگاه نسبتا خوبي در مبادلات تجاري داخل و خارج از كشور برخوردار بودند، صنايع دستي ايران با تنوع و كميت و كيفيت برتر در زمينه هاي مختلف عرصه رقابت را در اختيار خود داشتند. حتي كشورهايي مانند چين و ژاپن با وجود تمام قدمت تاريخي خود نتوانستند جايگاه صنايع دستي ايران را در معرض تهديد قرار دهند.

اما ديري نپاييد كه تحت تأثير نفوذ بيگانگان و القاء عجز و ناتواني در وجود مردم اين سرزمين، نه تنها زمينه اضمحلال توليدات ايراني فراهم شد، بلكه بتدريج خودباوري تبديل به ياس و نااميدي و تمام ظرفيتها و فرصتها براي همگام شدن با روند رو به رشد غافله توليد نيز بكلي نابود شد.



Share

حجم 140 ميليارد دلاري مبادلات ايران با كشورهاي عدم تعهد


يك كارشناس مسائل اقتصادي با تاكيد بر ظرفيت هاي اقتصادي شانزدهمين اجلاس عدم تعهد، از حجم 140 ميليارد دلاري مبادلات ايران با كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در سال گذشته خبر داد.

علي ديني تركمان در گفتگو با مهر، در خصوص فرصت هاي اقتصادي برگزاري شانزدهمين اجلاس كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در تهران، اظهار داشت: درحقيقت شكل گيري جنبش عدم تعهد پيشبرد خط سياسي مستقل از بلوك شرق و غرب در دوره جنگ سرد بود.
وي تصريح كرد: براين اساس همان خط سياسي در دوره پس از جنگ سرد به لحاظ اقتصادي به معناي پيشبرد خطي است كه رابطه كشورهاي درحال توسعه را با هم تقويت كند يعني به جاي رابطه اي كه تحت عنوان رابطه "شمال -جنوب" مطرح است، رابطه "جنوب - جنوب" را پيش ببرد.
 
كارشناس موسسه پژوهش هاي بازرگاني اضافه كرد: در چنين شرايطي امكان بيشتري براي كشورهاي درحال توسعه جهت دسترسي به بازارهاي وسيع تر و همچنين فراهم شدن شرايط براي استقلال فن آورانه به وجود خواهد آمد.

وي با اشاره به اينكه سال گذشته حجم مبادلات تجاري غيرنفتي ايران (واردات و صادرات) با اين كشورها در حدود 40 ميليارد دلار بوده است، گفت: اين در حالي است كه اگر كل مبادلات تجاري اعم از مبادلات نفتي و غيرنفتي ايران را با كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در نظر بگيريم رقمي بالغ بر 140ميليارد دلار خواهد شد.

اين اقتصاد دان تصريح كرد: ب راين اساس سهم مبادلات بازرگاني ما با كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد نسبت به كل مبادلات تجاري نفتي و غيرنفتي در حدود 30 درصد است كه اين امر نشان دهنده فراهم بودن زمينه مساعد براي توسعه فعاليت اقتصادي است.

به گفته وي، ايران مي تواند از بازارهاي اين كشورها جهت صادرات كالاهاي توليدي خود و همچنين خدمات فني و مهندسي استفاده بهينه كند.

اين استاد دانشگاه پيشنهاد كرد: به نظر مي رسد كه كميسيون هاي اقتصادي اين اجلاس دموكراسي كردن نظام حكمراني اقتصاد جهاني، صندوق بين المللي پول و بانك جهاني را در دستور كار خود قرار دهند.

منبع: خبرگزاري مهر



Share
ادامه صادرات كالا به ايران از سوي كشورهاي ۱+۵
 
خبرگزاري ايمنا: شركاي عمده‌ي تجاري در واردات كالا به ايران برخي از اعضاي گروه (۱+۵) هستند و از اين رو مي‌توان با اطمينان گفت: اعمال رويه‌هاي محدودكننده‌ي واردات نتوانسته است مانع از واردات كالا به كشور شود.

جمهوري اسلامي ايران از نيمه‌ي سال ۱۳۸۴ با از سرگرفتن فعاليت تعليق شده‌ي غني‌سازي اورانيوم (به موجب قرارداد سعدآباد با كشورهاي فرانسه، آلمان و انگليس) وارد فرآيندي از تحريم‌هاي بين‌المللي شد كه از آن تحت عنوان تحريم‌هاي «هوشمند» ياد مي‌شود. ويژگي اصلي تحريم‌هاي هوشمند، هدف قراردادن نهادها و افرادي بود كه بنا به ادعاي كشورهاي غربي در فعاليت‌هاي هسته‌اي و نظامي حساس كشور درگير بودند.



Share

جزئيات آماري تجارت ايران در 5ماه اخير

به نقل از روابط‌ عمومي گمرك جمهوري اسلامي ايران، براساس آمار منتشره از سوي دفتر فناوري اطلاعات و ارتباطات گمرك در 5 ماه سال جاري 30 ميليون و 269 هزارتن كالا با احتساب ميعانات گازي به ارزش 15 ميليارد و 727 ميليون دلار صادر و 15 ميليون و 774 هزار تن كالا به ارزش 21 ميليارد و 890 ميليون دلار وارد كشور شده است.

كه بر اين اساس حجم تجارت ايران با جهان به غير از صادرات نفتي در 5 ماه به 37ميليارد و 617 ميليون دلار رسيد.

اين گزارش حاكي است: وزن و ارزش صادرات غيرنفتي به ترتيب 7.99 درصد و 11.78درصد كاهش داشته است.

اين درحالي است كه واردات در اين مدت به لحاظ وزني12.20 درصد افزايش، اما از حيث ارزش 8.23 درصد كاهش نشان مي‌دهد.

در اين مدت از مجموع صادرات غيرنفتي 3 ميليارد و 142ميليون دلار به ميعانات گازي، 4 ميليارد و 621ميليون دلار به محصولات پتروشيمي و 7ميليارد و 964 ميليون دلار به ساير كالاها اختصاص داشت.

براساس اين گزارش، هرچند كه آمار صادرات ميعانات گازي و محصولات پتروشيمي در 5ماه سال جاري كاهش داشته است، اما صادرات ساير كالاها 23.17 درصد افزايش داشته است كه 50.64 درصد از ارزش كل صادرات را در اين مدت به خود اختصاص داد.

* 5 قلم عمده واردات

شمش از آهن و فولاد و غيرممزوج با 873 ميليون دلار، گندم سخت به غير از گندم دامي با 872 ميليون دلار، كنجاله و ساير آخال‌هاي جامد از دانه سويا با 699 ميليون دلار، دانه ذرت دامي با 694 ميليون دلار و برنج نيمه‌سفيدشده يا برنج كامل سفيدشده با 513 ميليون دلار 5 قلم عمده واردات در 5 ماه سال جاري بوده‌اند.

در اين گزارش آمده است: از مجموع صادرات غيرنفتي 3 ميليارد و 651 ميليون دلار آن به 5 قلم فوق‌الذكر اختصاص داشت.

*كشورهاي عمده صادركننده كالا به ايران

بيشترين ميزان واردات كالا در 5 ماه سال‌جاري از كشور امارات متحده عربي صورت گرفته است كه به ميزان 4ميليارد و 431 ميليون دلار بوده است.

پس از آن بيشترين ميزان واردات از كشورهاي چين با رقم 2 ميليارد و 936ميليون دلار، تركيه با 2ميليارد و 178ميليون دلار، جمهوري كره با يك ميليارد و 886ميليون دلار و سوئيس با يك ميليارد و 191 ميليون دلار صورت گرفت.

* 3 قلم عمده صادرات

پروپان مايع‌شده با 540ميليون دلار، پلي‌اتيلن گريدفيلم با 517 ميليون دلار و بوتان مايع شده با 453 ميليون دلار، 3 قلم عمده كالاهاي صادراتي در 5ماه سال جاري بوده‌اند.

*كشورهاي عمده خريدار كالاهاي ايراني

بيشترين ميزان صادرات ايران در 5 ماه سال جاري به مقصد كشورهاي عراق با 2 ميليارد و 416 ميليون دلار، چين با 2ميليارد و 78ميليون دلار، امارات متحده عربي با يك ميليارد و 592 ميليون دلار، افغانستان با يك ميليارد و 115 ميليون دلار و هند با 863 ميليون دلار بوده است.

در مجموع 64 درصد از صادرات كشور به 5كشور فوق‌الذكر صورت گرفت.

منبع: دي نيوز



Share

آمار صادرات و واردات اعلام شد

رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي گفت: حجم تجارت ايران در چهار ماه نخست سال جاري به 29.2 ميليارد دلار رسيده كه سهم صادرات غيرنفتي 12 ميليارد دلار است.

به گزارش واحد مركزي خبر ، عباس معمار‌نژاد گفت : در اين مدت 12 ميليون و 500 هزار تن كالا به ارزش 17 ميليارد و 273 ميليون دلار وارد شده كه از نظر وزني در مقايسه با مدت مشابه پارسال 12.5درصد افزايش و از نظر ارزش 7 درصد كاهش يافته است.

 

رئيس كل گمرك اعلام كرد : صادرات غيرنفتي در اين مدت به 24 ميليون و 200 هزار تن به ارزش حدود 12 ميليارد دلار رسيده است.

 

معمارنژاد گفت : اين رقم در مقايسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن 7.5 درصد كاهش و از نظر ارزشي 16 درصد كاهش نشان مي‌دهد. 

 

وي در باره تركيب واردات هم گفت: 71 درصد از كالاهاي وارداتي شامل مواد اوليه و واسطه‌اي توليدي ، 17 درصد كالاي سرمايه‌اي و 12 درصد كالاي مصرفي بوده است.

 

رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد : در گمرك دو هدف عمده را در سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني پيگيري مي كنيم كه شامل كاهش زمان و كاهش هزينه تشريفات گمركي است.

 

معمار نژاد گفت :در فرايند تشريفات گمركي ، غير از خود گمرك 14 تا 15 سازمان درگير هستند.

 

وي افزود : اگر تاخيري در تشريفات گمركي اتفاق مي افتد به هيچ وجه به اين معني نيست كه فقط گمرك موجب طولاني شدن زمان آن شده است چون اگر كسي كالايي را به گمرك بياورد و اسناد و مدارك مورد نياز و مجوزهاي فني، بهداشتي و قرنطينه اي را به طور كامل ارائه نكند ، نمي تواند كالا را ترخيص كند.

 

معمارنژاد اظهار داشت : در كار خودمان مطالعه زمان سنجي و سه مسير سبز، زرد و قرمز داريم كه كالاها متنساب با شرايط خود در يكي از اين مسيرها اظهار مي شود و تشريفات گمركي صورت مي گيرد.

 

وي گفت : در سال 1390 در مسير سبز زمان اجراي تشريفات گمركي 4 ساعت ، در مسير زرد 22 ساعت و در مسير قرمز (كه طولاني ترين زمان است) 33 ساعت بوده است.

 

معمارنژاد افزود : ايجاد سرويس ارزيابي ويژه براي واحدهاي توليدي، اولويت در ايجاد انبارهاي اختصاصي براي واحدهاي توليدي، كاهش برخي مراحل ترخيص مواد اوليه واحدهاي توليدي ، هدايت اظهارنامه‌هاي وارداتي واحدهاي توليدي و صادركنندگان نمونه به مسيرهاي سبز و زرد، ترخيص بدون وقفه كالاهاي وارداتي واحدهاي توليدي معرفي شده، انجام تشريفات ارزيابي در محل كالاهاي صادراتي بدون محدوديت زماني و مكاني، اختصاص مسير يا درب خروج مرزي ويژه براي صادرات، پذيرش نمونه‌هاي صادرات واحدهاي توليدي و رسيدگي خارج از نوبت به ارزش اظهارنامه‌هاي واحدهاي توليدي از تسهيلاتي است كه گمركات سراسر كشور در سالجاري به واحدهاي توليدي مي دهد.

منبع: رجانيوز



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 557710
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 557710
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X