ابزار وبمستر

ما مي توانيم

لزوم كنترل واردات و توجه به كيفيت كالا

زماني نه چندان دور، كشور پهناور ايران نه تنها در مسير جاده ابريشم بلكه در طول سواحل طولاني خود يكي از بزرگترين مراكز تجاري جهان براي تبادل انواع كالاهاي آن روزگار بشمار مي رفت و علاوه بر آن به عنوان يكي از كشورهاي برتر در عرصه توليد، نقش عمده اي را در تجارت جهاني برعهده داشت و بصورت خودكفا بسياري از محصولات كشاورزي و صنعتي عهد خود را نيز تامين مي كرد.

علاوه بر محصولاتي مانند نفت خام، خاويار، زعفران و فرش ايران كه همچنان شهرت جهاني خود را حفظ كرده اند، كالاهاي ديگري مانند خرما، چاي و حتي ابريشم ايران از جايگاه نسبتا خوبي در مبادلات تجاري داخل و خارج از كشور برخوردار بودند، صنايع دستي ايران با تنوع و كميت و كيفيت برتر در زمينه هاي مختلف عرصه رقابت را در اختيار خود داشتند. حتي كشورهايي مانند چين و ژاپن با وجود تمام قدمت تاريخي خود نتوانستند جايگاه صنايع دستي ايران را در معرض تهديد قرار دهند.

اما ديري نپاييد كه تحت تأثير نفوذ بيگانگان و القاء عجز و ناتواني در وجود مردم اين سرزمين، نه تنها زمينه اضمحلال توليدات ايراني فراهم شد، بلكه بتدريج خودباوري تبديل به ياس و نااميدي و تمام ظرفيتها و فرصتها براي همگام شدن با روند رو به رشد غافله توليد نيز بكلي نابود شد.



Share

چه اقداماتي به توليد ملي لطمه مي‌زند؟

قبل از ورود به اين بحث لازم است بدانيم كه صحبت از بخش خصوصي و عملكرد موفق آن تنها در نظامي تحت عنوان اقتصاد آزاد معنا پيدا مي‌كند. البته اين آزادي به هيچ عنوان به معناي هرج و مرج و يا عدم حضور دولت نيست بلكه اتفاقاً شرط موفقيت در عملكرد يك اقتصاد آزاد، برخورداري از حمايت و پشتيباني دولتي مقتدر و كارآمد و صد البته قانونمند و پاي‌بند به تعهدها و حفظ حريم بخش خصوصي مي‌باشد. تجارب تلخ كشورهاي سوسياليستي و نيز كشورهايي كه به پيروي از نسخه‌هاي صندوق بين المللي پول به يك باره دست به آزاد سازي اقتصاد خود زدند، مؤيد مطلب ياد شده است.

اين تجارب نشان داد كه به همان اندازه كه اقتصاد دولتي مطلق قادر به تخصيص بهينه‌ي منابع و بهره‌گيري كارا از آن نيست، به همان اندازه نيز در صورت نفي كامل حضور دولت، نتيجه­اي جز شكل‌گيري انحصارها و ركودهاي عميق و تورم‌هاي شديد به بار نخواهد آمد. بنابراين شايد بتوان يكي از اهداف مهم تدوين اين سلسله نوشتارها را معين كردن مرزهاي ظريف اما حساس عملكرد دولت و بخش خصوصي در اقتصاد دانست. به طوري كه بتوان اين حضور همزمان را يك تعامل سازنده و پيش برنده ناميد.



Share

اگرچه محصولات ارگانيك مهمانان تازه وارد سبد مصرفي خانوارها هستند، اما مردم نسبت به خريد آنها اقبال نشان داده و البته تنوع محصولات نيز روز به روز در حال افزايش است.

به گزارش مهر، اين روزها با ورود محصولات ارگانيك به سبد مصرفي خانوارها، بسياري از توليدكنندگان نيز براي توليد اين چنين محصولاتي بيشتر تشويق شده‌اند و اگرچه تنها چند سالي است كه پاي اين محصولات به خانه‌هاي مردم باز شده است، اما توانسته اقبال خانوارها را به دنبال داشته باشد.

 

اكنون نيز، مردم نسبت به خريد محصولات ارگانيك كه بدون استفاده از كودها و سموم شيميايي تهيه و توليد مي‌شوند، اقبال نشان مي‌دهند و حداقل تلاش مي‌كنند كه اگر در شهر آلوده‌اي همچون تهران زندگي مي‌كنند، اما محصولات سالمي را بر سر سفره‌هاي خود ببرند.

 

موضوع حائز اهميت در اين زمينه البته قيمت اين محصولات است كه بايد با حمايت‌هايي كه متوليان توليد از اين محصولات به عمل مي‌آورند كاهش يابد و شرايطي فراهم شود كه محصولات با قيمت مناسب‌تري در سبد مصرفي خانوارها قرار گيرد. اين در شرايطي است كه اين روزها با توجه به افزايش قيمت مواد غذايي در بازار، هزينه‌كرد خانوارها به شدت كنترل شده صورت مي‌گيرد.

 

بر همين اساس، اگر قرار است كه دولت با سياست توليد محصولات سالم و به اصطلاح ارگانيك، بسياري از عوارض ناشي از استفاده سموم شيمايي و كودها را در ميوه و ساير محصولات به حداقل رساند، اما بايد بودجه مناسبي نيز تخصيص داده و توليد اين محصولات را ارزانتر از آنچه كه هم اكنون هست، كند.

 

يكي از فروشندگان محصولات ارگانيك در اين رابطه به خبرنگار مهر مي‌گويد: مشتريان اصلي اين محصولات را خانواده‎هايي تشكيل مي‌دهند كه از اوضاع مناسب مالي برخوردار هستند، اين در شرايطي است كه تفاوت قيمت اين محصولات در مقايسه با محصولات مشابه غيرارگانيك، در هر كيلوگرم گاه به 500 تومان هم مي‌رسد.

 

او مي‌افزايد: البته هنوز پاي محصولات ارگانيك به ميزان وسيعي به خانه‌هاي مردم باز نشده است، از سوي ديگر توليدات ارگانيك نيز طيف محدودي را در بر مي‌گيرد و هر نوع ميوه‌اي كه در بازار وجود دارد، الزاما ارگانيكش توليد نمي‌شود.

 

به گفته اين فروشنده، مردم گاه به صورت اتفاقي به غرفه خريد از محصولات ارگانيك مي‌آيند و به آن توجه مي‌كنند و در رابطه با آن سوال مي‌پرسند، بنابراين بايد اطلاع رساني كافي در اين رابطه صورت گيرد.

 

يكي از افرادي كه براي خريد اين محصولات وارد غرفه شده است، به خبرنگار مهر مي‌گويد: قيمت محصولات ارگانيك نسبت به ساير محصولات ديگر بالا است؛ ولي اگر به اين فكر كنيم كه همين پول را در آينده به عنوان هزينه پزشكي بايد بپردازيم، حتما استقبال بيشتري از محصولات ارگانيك خواهيم داشت.

 

او موضوع كيفيت ظاهري را نيز در بيشتر شدن استقبال مردم نسبت به خريد ميوه‌هاي ارگانيك موثر مي‌داند و مي‌گويد: برخي از ميوه‌هاي ارگانيك، كوچك هستند و نمي‌توان از آن استفاده به صورت مجلسي داشت؛ اما براي مصرف روزانه خانوارها مناسب است.

 

قيمت برخي از محصولات ارگانيك در بازار

 

هم اكنون قيمت هر كيلوگرم توت فرنگي ارگانيك 6 هزار تومان، طالبي 900 تومان، زردآلو 2400 تومان و سيب گلاب، 2000 تومان است.

 

همچنين قيمت هر كيلوگرم كلم 450 تومان، كلم قرمز 400 تومان، كاهو 1000 تومان، سيب زميني 500 تومان، باقلا 900 تومان، هلو 1800 تومان، انگور 2200 تومان، گوجه 2200 تومان، سيب 2500 تومان است.

 

قيمت انواع ميوه در بازار

 

هم اكنون قيمت هر كيلوگرم آلبالو 1950 تومان، آلو شابلون 1800 تومان، انگور قرمز 2200 تومان، انگور عسگري 1650 تومان، خربزه 900 تومان، خيار 890 تومان، طالبي 800 تومان، گلابي 1820 تومان، هلو هسته جدا 1850 تومان، موز 1350 تومان، هندوانه 480 تومان، گيلاس 3900 تومان است.

 

همچنين قيمت هر كيلوگرم هلو انجيري 1750 تومان، ليموترش 2600 تومان و شليل 1650 تومان است

منبع: رجانيوز



Share

تدوين رشته‌هاي جديد اقتصاد مقاومتي در دانشگاه علامه طباطبايي


رئيس دانشگاه علامه طباطبايي از اتمام بازنگري رشته اقتصاد در آينده نزديك خبر داد و گفت: در روزهاي آينده موارد بازنگري شده به وزارت علوم ارسال خواهد شد.

سيد صدرالدين شريعتي در گفت‌وگو با ايسنا با تشريح برنامه‌هاي دانشگاه در سال تحصيل جديد اظهار كرد: توسعه كمي و كيفي در حوزه پنج دانشكده، پژوهشكده و پژوهشگاه به ويژه در حوزه قم از مهمترين برنامه‌هاي دانشگاه علامه در سال تحصيلي 91- 92 است.

وي همچنين از تلاش براي ايجاد چندين دوره دكتري جديد در سال جديد خبر داد و افزود: همچنين در رابطه با اقتصاد مقاومتي در حال تدوين رشته‌هايي در حوزه اقتصاد مقاومتي، مديريت اقتصاد مقاومتي و فرهنگ اقتصاد مقاومتي هستيم.



Share

توليد كالاي ايراني؛ تثبيت فرهنگ ايراني، اسلامي

«توليد ملى، حمايت از كار و سرمايه‌ ايرانى» شعاري است كه رهبر معظم انقلاب با طرح آن، دورنماي فعاليت هاي اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي مسئولين و آحاد جامعه را بر‌اي سال جاري و آينده كشور، مشخص نمودند.

 

اين نامگذاري ، اگرچه نامي اقتصادي دارد، اما بنا به تأكيد رهبر معظم انقلاب ، بخش اساسي و اصلي حمايت از توليد ملي ، كار و سرمايه ايراني به مردم باز مي‌گردد و نقش افراد جامعه در اين حمايت نه تنها كمرنگ‌تر از دولت و محورهاي اصلي توليدي يعني كارگران و سرمايه‌گذاران نيست، بلكه بسيار با اهميت است، چراكه عدم استقبال مردم از محصولات ساخت داخل ، ريشه‌اي فرهنگي دارد و اين موضوع توسعه و پيشرفت  كار و توليد را با چالش جدي مواجه ساخته و به وابستگي و در نهايت ركورد اقتصادي ، اجتماعي منجر خواهد شد..........

 



Share

توليد ملي

توليد ملي ( به انگليسي : National product ) (در اقتصاد) ( يا محصول ملي ) به ارزش پولي همه ي كالاها و خدماتي كه در دوره ي معيني، معمولا ً يك سال، در كشوري توليد شده، گفته مي شود. به اين اعتبار توليد ملي يك جريان در واحد زمان است و معمولا ً بر حسب دلار در سال، پوند در سال، و مانند اينها بيان كي شود . درآمد ملي به ارزش پولي تمامي درآمدهايي كه در دوره ي معيني در كشوري، در جريان توليد، كسب شده گفته مي شود. « هزينه ي ملي » ارزش پولي تمام هزينه هايي است كه در دوره ي معيني در كشوري پرداخت شده است.

 

انواع آن

 توليد ملي را بسته به اينكه هزينه هاي توليد از آن كم شده يا نه مي توان به دو زيرشاخه تقسيم نمود:

 توليد خالص ملي و توليد ناخالص ملي

 

نكات

 * در محاسبه ي اين كل بايد از دوباره شماري اجتناب كرد. مثلا ً اگر در آمدها را جمع مي زنيم نبايد هم دستمزدهايي را كه از سوي يك بنگاه توليدي پرداخت شده و هم ارزش فرآورده هايي را كه از سوي آن بنگاه به فروش رسيده به حساب آورد؛ زيرا در اين صورت دستمزدها دوبار به حساب درآمد گذاشته مي شود، يكبار هنگامي كه از مشتريان دريافت و بار ديگر هنگايم كه به كاركنان پرداخت مي گردد. بلكه بايد دستمزدها و سودها «پس از» پرداخت دستمزدها ( و البته پس از پرداخت ديگر هزينه ها) به حساب آورده شوند.

 * در جمع زدن هزينه ها نيز بايد تنها هزينه هاي مصرف كنندگان نهايي براي خريد فرآورده ها به حساب اورده شود، نه هزينه هاي بانگاه ها براي خريد مواد اوليه اي كه بعداً آنها را تبديل كرده و به فروش مي رسانند.

 * در تعريف توليد ( محصول) يا درآمد يا هزينه ي ملي، مختاريم هزينه ي استهلاك كالاهاي سرمايه اي دوره ي مربوطه را كسر كنيم يا نكنيم. اگر اين هزينه ها كسر شود، نتيجه ي توليد، درآمد و هزينه « خالص» است، اگر كسر نشود، نتيجه ي توليد، درآمد و هزينه «ناخالص » است. بدين ترتيب توليد ناخالص ملي ارزش كالاها و خدماتي است كه در يك دوره توليد شده و شامل كالاهايي است كه در همان دوره براي جايگزيني كالاهاي سرمايه اي مستهلك شده اختصاص يافته است. و محصول خالص ملي ارزش كالاها و خدمات توليد شده « پس از كنار گذاشتن» كالاهايي است كه براي نگهداري دارايي كالاهاي سرمايه در حد آغاز دوره، لازم است.

 * «درآمد قابل تصرف» (كه گاهي «درآمد شخص قابل تصرف» خوانده مي شود) معمولا ً به معناي درآمد شخصي پس از وضع ماليات بر درآمد اشخاص است.

 

توليد خانگي

 در برآورد توليد ملي تنها فرآورده هايي به حساب آورده مي شوند كه از طريق بازار توزيع شده باشند. زيرا سنجش ارزش افزوده ي فرآورده هاي خانگي، چون غذاو لباس و اثاثه و تعميرات خانگي كه از سوي افراد براي مصرف شخصي توليد مي شود، دشوار است. نتيجه گاهي ناهنجاري هاي شگفت انگيز است. مثلا ً اگر مردي با سرايدار خود ازدواج كرده ديگر دستمزد نپردازد، هرچند سرايدار همچون گذشته به انجام وطيفه ي خود ادامه دهد، توليد درآمد و هزينه ي ملي كاهش خواهد داشت، زيرا خدمات سرايدار از اين پس از طريق بازار عرضه نشده به توليد خانگي مبدل گرديده است. در نروژ زماني ارزش خدمات زنان خانه‌‍دار نيز برآورده شده در حساب هاي ملي آن كشور گنجانيده مي شد.

به نقل از: tabaar.com



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 562352
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 562352
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X