ابزار وبمستر

ما مي توانيم - مقالات

نگاهي گذرا به كارنامه هشت ساله بانكداري خصوصي در ايران

تيزپروازي‌هاي برادر كوچك‌تر

***

به اعتقاد بسياري از كارشناسان مسائل اقتصادي، آزادسازي فعاليت‌هاي اقتصادي و مشاركت عامه مردم در اقتصاد آثار و بركات غيرقابل‌انكاري دارد و بي‌شك با اجراي دقيق اصل 44 اين مهم تحقق مي‌يابد.

با ابلاغ سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي، بانك‌هاي دولتي بجز چهار بانك ملي، ‌صنعت و معدن، كشاورزي و توسعه صادرات مشمول خصوصي‌سازي قرار گرفته‌اند اين به مفهوم آن است كه ساختار اين بانك‌هاي دولتي به لحاظ مالكيتي، مديريتي، سازماني و اداري بايد تغيير كند و تحت مقررات و قوانين نظارت بر شركت‌ها و موسسه‌هاي مالي غيردولتي اداره شود.

پيدايش تفكر خصوصي‌سازي به تدوين قوانين و مقرراتي در برنامه‌هاي توسعه و مصوبات و‌ آيين‌نامه‌هاي بعدي منجر شد و موجب تاسيس بانك‌هاي خصوصي شد. درحال‌حاضر اين بانك‌ها از نظر ميزان سرمايه و تعداد شعب در سطح بسيار نازل‌تر از بانك‌هاي دولتي قرار دارند، اما قادر شده‌اند به طور نسبي خدمات شايسته‌اي ارائه دهند و روز‌به‌روز بر تعداد سپرده‌گذاران و مشتريان اعتباري خود بيفزايند.........



Share


Share

اجراي استراتژي كارگر ايراني، توليد ايراني

اهميت نقش كارگر در روند توسعه‌ي كشورها به گونه‏اي است كه يك روز را در تقويم جهاني به خود اختصاص داده است. كارگر ايراني اما در جبهه‌ي جهاد اقتصادي، همواره به عنوان پيش گام ايفاي نقش نموده تا چرخ توسعه‌ي ايران از حركت باز نماند.

 1- كارگر ايراني به عنوان سرمايه‌ي انساني در فرآيند توليد كالا و خدمات، علاوه بر ايجاد ارزش افزوده‌ي اقتصادي، تلاش مي‏كند تا فرهنگ غني ايراني- اسلامي كار شايسته را در فرآيند توليد نهادينه كرده و از اين راه با استفاده‌ي بهينه از ساير عوامل توليد، بهره‏وري اقتصادي و در نهايت توليد كالاي يك جامعه را ارتقا بخشد. در حوزه‌ي جهاد اقتصادي، كه استيلاي اجانب از راه اعمال انواع تحريم‏ها، محدوديت‏ها و موانع موضوعيت يافته و به طور دايم بيش‌تر مي‏شود، اين كارگر ايراني است كه با همكاري نهادهاي تحقيق و توسعه، تلاش خواهد نمود تا كشور را از وابستگي به محصولات بيگانگان بي‏نياز سازد. حجم عظيمي از نوآوري‏هاي تكنولوژيك كه در سال‏هاي اخير به وقوع پيوسته شاهد اين مدعا است.

 2- ارتباط ارگانيك و سه جانبه‌ي كارگر- كارفرما- دولت در حوزه‌ي روابط كار بايد به گونه‏اي باشد كه همواره بين سه رأس اين مثلث يك هم افزايي سيستمي وجود داشته باشد به نحوي كه اين سه جز يك‌ديگر را تقويت نموده تا از حاصل آن بتوان توليد و خدمت كيفي‏تري را انتظار داشت. در اين ميان اما، اصلاح و بهبود فضاي كسب و كار در كنار اصلاح و بهبود قانون كار از جمله ضرورت‏هايي است كه بيش‌تر از گذشته و به ويژه در فضاي جهاد اقتصادي توجه به آن احساس مي‏شود. بدون ترديد نهاد كارفرمايي بدون داشتن يك نهاد كارگري توسعه يافته، نخواهد توانست توليد و خدمت رقابتي را در مواجهه با دنياي داخل و خارج عرضه نمايد. عكس اين مسأله نيز صادق بوده لذا داشتن نهادهاي كارفرمايي و كارگري توانمند لازم و ملزوم يك‌ديگر بوده و در كنار اين دو مؤلفه، اين دولت توسعه‏گرا خواهد بود كه با تنظيم و برقراري روابط دو جانبه، تسهيل در فرآيند توليد را موجب خواهد شد.

 3- طبق احكام و مواد قانون برنامه‌ي توسعه، مقرر شده كه ايران رشد 8 درصدي اقتصادي را تجربه كرده تا از رسيدن به آرمان‏هاي سند چشم‏انداز عقب نماند. در اين ميان بخش قابل توجهي از اين رشد 8 درصدي، به رشد حاصل از بهره‏وري عوامل توليد اختصاص يافته است. يك قسمت از بهره‏وري عوامل توليد، بهره‏وري نيروي كار مي‏باشد كه كارگر ايراني در پيشاهنگ آن قرار دارد. آموزش‏هاي قبل از انجام كار از يك‌سو و آموزش‏هاي حين انجام كار، مي‏تواند اين مهم را امكان‏پذير نموده و مهارت و تخصص كارگران را افزايش دهد. تجربه‌ي كشورهاي با رشد اقتصادي بالا هم‌چون چين، مؤيد اين نكته است كه در كنار استفاده از فن‏آوري‏هاي بالا، بهره‏وري كارگران چيني بسيار بالا بوده به نحوي كه توانسته‏اند با توليد محصولات متنوع، اقتصاد جهاني را به چالش دعوت كن

 4- استراتژي كارگر ايراني- توليد ايراني از منظر تئوري بازي‏ها يك استراتژي برد- برد مي‏باشد، به نحوي كه با عملياتي نمودن اين راهبرد، هم كارگر و هم توليد ايراني در جايگاه بهتر و والاتري قرار خواهند گرفت. در فضاي جهادي جهت حفظ و صيانت از توليد داخلي، اين كارگر ايراني است كه با تمام كمبودهاي تكنولوژيك توانسته است توليد داخلي را حفظ و سپس ارتقا بخشد. استفاده‌ي منطقي از استراتژي جايگزيني واردات يعني جايگزين كردن توليد داخلي به جاي محصولات وارداتي، ضمن آن‌كه منجر به جلوگيري از خروج ارز از كشور شده، مي‏تواند به بهبود فضاي اشتغال و كاهش بي‌كاري بيانجامد. با اتخاذ تدابير صحيح رقابتي مي‏توان، به تدريج محصولات داخلي را با تلاش كارگر ايراني در فضاي جهاني معرفي نمود كه در اين صورت نام كارگر ايراني به عنوان يك برند و نشانه‌ي معتبر از جايگاه ويژه‏اي در دنيا برخوردار خواهد شد. در آن صورت مي‏توان از انتقال و صدور فرهنگ ايراني – اسلامي نيز صحبت به ميان آورد.

به نقل از: tabaar.com



Share

نيروي انساني در تعالي سازماني

مدل هاي تعالي سازماني به عنوان چارچوبي براي ارزيابي عملكرد و سنجش ميزان موفقيت سازمان ها در استقرار سيستم هاي نوين مديريتي و مديريت كيفيت جامع، كاربردهاي روزافزوني پيدا كرده اند. اين مدل ها به عنوان يك زبان مشترك براي مقايسه عملكرد و ميزان موفقيت سازمان ها بكار مي روند و به اين لحاظ، مبناي طراحي جوايز متعددي قرار گرفته اند كه در كشورهاي پيشرفته صنعتي و كشورهاي در حال توسعه به سازمان هاي برتر اعطاء مي شود.
يكي از معيارهاي مهم در ارزيابي مبتني بر مدل هاي تعالي سازماني، كاركنان و منابع انساني مي باشند. در واقع، سازمان ها با هدف گذاري هاي همسو با اهداف استراتژيك خود، در حوزه منابع انساني و تعريف و اجراي رويكردها و فرآيندهاي مناسب، تلاش مي كنند تا در يك سيستم يكپارچه، به سمت تعالي حركت كنند.
بسياري از سيستم ها و ابزارهاي مديريتي كه طي دهه هاي اخير براي ارتقاي سطح مديريت به سازمان ها معرفي شده اند، روش هايي براي شناخت و ارزيابي به شمار مي روند. برخي از آنها روي محصول يا بخش خاصي از سازمان متمركز شده و برخي ديگر، فرآيند خاصي را مورد توجه قرار مي دهند. برخي از سيستم ها نيز مدعي اند كه بر تمامي ابعاد و زواياي سازمان اشراف داشته و آن را به طور فراگير مورد ارزيابي قرار مي دهند و شناخت جامعي از سازمان ارايه مي كنند.
امروزه تمايل به بكارگيري يك سيستم جامع براي ارزيابي سازمان و بنا كردن برنامه هاي بهبود براساس شناخت حاصل از بكارگيري آنها روندي رو به افزايش نشان مي دهد. يك نظام ارزيابي جامع داراي ويژگي هايي است كه از آن جمله مي توان به جامع بودن معيارها و شاخص ها و امكان پذير بودن ارزيابي كمّي آنها، فرآيندگرايي و ارزيابي فرآيندها (به جاي اينكه فقط به خروجي فرآيند بپردازد)، ارتباط منطقي و ساختاري متقابل معيارها، توجه به بهبود مستمر و حركت به سمت تعالي اشاره كرد.



Share


Share
يك تبليغ بانكي چه راديويي و چه تلويزيوني بايد برش داشته باشد و خود را در بين تبليغات ديگر جاي دهد ، ‏سپس بايد ارتباط خود را با مخاطب برقرار سازد . در عين حال ، تبليغ خدمات بانكي بايد به نحو موفق و ‏درستي آن را معرفي كند . هدف بايد اين باشد كه در بين ازدحام و شلوغي فكر آدمها نفوذ كـرده و براي ‏عرضه ي پيام تبليغاتي توجه مخاطب را به خود جلب كند در غير اينصورت بخت آنكه برقراري ارتباط تاثير ‏مطلوب خود را بگذارد اندك است . هرچه تبليغ ، توجه بيشتري را به خود معطوف كند ، احتمال برقراري ‏ارتباط موثر و يادآوري و ماندگاري آن تبليغ براي مخاطب بيشتر خواهد بود .
 
اگر يك تبليغ بانكي كه از ‏راديو يا تلويزيون پخش مي شود به ميزان كمي ، توجه را به خود معطوف كند، در بهترين حالت ، احتمالا" ‏ناكارآمد است و در بدترين حالت بي تاثير خواهد بود . هدف تبليغات عبارت است از تشريح جايگاه و معرفي ‏توانمندي‌هاي يك بانك و ايجاد روشنگري‌هاي لازم در مورد شرايط و موقعيت منحصر به فرد آن بانك در ‏زمينه ي ارائه ي خدمات به مشتريان.........


Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 562920
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 562920
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X