ابزار وبمستر

ما مي توانيم - حمايت از توليد ملي

جوانان،مهم ترين عامل براي تحقق توليد ملي(قسمت اول)

«توليد ملى، حمايت از كار و سرمايه‌ى ايرانى» يك شعار ساده نيست بلكه نقشه راهي است كه رهبر فرزانه انقلاب پيش روي يكايك ايرانيان به تصوير كشيده اند. در اين ميان اما برخي از اقشار جامعه همچون جوانان مخاطب اصلي اين پيام به شمار مي آيند چراكه هم نيروي مولد جامعه و ركن اساسي توليدند و هم گرايش آنها به برندها و مارك هاي خارجي در توليدات گوناگون مي تواند ماحصل دستان توانمند خودشان را با بي مهري مواجه سازد و چرخ هاي اقتصاد جامعه را از چرخش بازدارد. 
 
 امسال نيز همچون سال هاي گذشته حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب در لحظات نخست سال تحويل در پيام نوروزي شان امسال را سال «توليد ملى، حمايت از كار و سرمايه‌ى ايرانى» نامگذاري و با اين شعار جهت گيري فعاليتها و برنامه هاي كشور در سال جديد را معين فرمودند .براي تحقق اين شعار تمامي اقشار جامعه ،مردم و مسئولين هر كدام سهم و نقشي دارند اما طبق فرمايشات مقام معظم رهبري سهم مردم به عنوان مصرف كننده توليدات ملي مهم تر و تاثير گذار تر است و در بين آحاد مردم نيز شايد بتوان جوانان را مهم ترين ركن هم در توليد ملي و هم در استقبال و استفاده از كالاهاي داخلي دانست به شرط آنكه گرفتار «آفت اجتماعي» دلبستگي به توليدات بيگانه نشوند . 
 
 مارك خارجي ضامن فروش كالاي داخلي! 
 اگر براي خريد سري به فروشگاه ها بزنيد متوجه خواهيد شد كه با وجود كالاهاي باكيفيت داخلي تمام قفسه هاي فروشگاه ها با اجناس خارجي پر شده است .اجناس وطني هم هست اما فروشنده ها وقتي با مشتري جوان خود مواجه مي شوند يا جنس ايراني را نشان نمي دهند و يا با رفتار و حتي آهنگ صدايشان،آنچنان كالاي ساخت داخل را تحقير مي كنند كه مشتري جوانشان اگر هم جنس ايراني بخواهد خجالت ميكشد به زبان بياورد! جوان است ديگر و مي خواهد با مارك هم كه شده ديده شود و اصلا حواسش نيست ،كالاي ايراني را جوان ايراني ديگري كه دوست، همسايه و از همه مهمتر هموطن اوست توليد كرده و فروش نرفتن كالاي ايراني يعني بيكاري و چالش هاي اقتصادي – اجتماعي براي او و هم وطنانش. 
 
 از آن طرف نيز توليد كنندگان و فروشندگان داخلي گاهي ماركهاي خارجي خريد و فروش مي كنند تا به مدد مارك و برند بيگانه، كالاي ايراني خريدار ايراني پيدا كند و به نام جنس خارجي به فروش برسد! 
 
 جوانان نوك پيكان تبليغ كالاهاي خارجي 
 
چرخش چرخ هاي اقتصادي و سلامت اجتماعي جوامع به اشتغال مولد باز مي گردد و نيروي انساني جوان و متخصص اصلي ترين سرمايه توليد است ؛سرمايه اي كه ما در اختيار داريم .اين را آمار بيش از ۲۳ درصدي مركز آمار ايران مي گويد و اين همه نيروي جوان يعني تضمين يكي از مهم ترين زير ساختهاي رشد اقتصادي و اجتماعي يعني توليد است. 

 
 از سوي ديگر، جوانان همانگونه كه بيشترين سهم را در توليد دارند ،اصلي ترين مصرف كنندگان جامعه هستند و به همين دليل است كه انواع و اقسام ابزار ارتباطاتي نظير اينترنت و ماهواره و پيامك هاي تبليغاتي در دنياي مصرف زده امروز، تمركز ويژه اي روي نسل جوان دارند و تمامي تبليغات و برنامه ريزي هايشان بر روي سوق دادن جوانان به سوي مصرف متمركز شده است .در اين ميان اما ما آنقدر در معرفي كالاهاي مرغوب توليد داخل و فرهنگ سازي براي شكست «اسطوره مرغوبيت كالاهاي خارجي» ضعيف عمل كرده ايم كه تب مارك گرايي و چشم دوختن به توليدات بيگانه در بين همه اقشار جامعه به ويژه جوانان ايراني بالا گرفته است.



Share

اجراي استراتژي كارگر ايراني، توليد ايراني

اهميت نقش كارگر در روند توسعه‌ي كشورها به گونه‏اي است كه يك روز را در تقويم جهاني به خود اختصاص داده است. كارگر ايراني اما در جبهه‌ي جهاد اقتصادي، همواره به عنوان پيش گام ايفاي نقش نموده تا چرخ توسعه‌ي ايران از حركت باز نماند.

 1- كارگر ايراني به عنوان سرمايه‌ي انساني در فرآيند توليد كالا و خدمات، علاوه بر ايجاد ارزش افزوده‌ي اقتصادي، تلاش مي‏كند تا فرهنگ غني ايراني- اسلامي كار شايسته را در فرآيند توليد نهادينه كرده و از اين راه با استفاده‌ي بهينه از ساير عوامل توليد، بهره‏وري اقتصادي و در نهايت توليد كالاي يك جامعه را ارتقا بخشد. در حوزه‌ي جهاد اقتصادي، كه استيلاي اجانب از راه اعمال انواع تحريم‏ها، محدوديت‏ها و موانع موضوعيت يافته و به طور دايم بيش‌تر مي‏شود، اين كارگر ايراني است كه با همكاري نهادهاي تحقيق و توسعه، تلاش خواهد نمود تا كشور را از وابستگي به محصولات بيگانگان بي‏نياز سازد. حجم عظيمي از نوآوري‏هاي تكنولوژيك كه در سال‏هاي اخير به وقوع پيوسته شاهد اين مدعا است.

 2- ارتباط ارگانيك و سه جانبه‌ي كارگر- كارفرما- دولت در حوزه‌ي روابط كار بايد به گونه‏اي باشد كه همواره بين سه رأس اين مثلث يك هم افزايي سيستمي وجود داشته باشد به نحوي كه اين سه جز يك‌ديگر را تقويت نموده تا از حاصل آن بتوان توليد و خدمت كيفي‏تري را انتظار داشت. در اين ميان اما، اصلاح و بهبود فضاي كسب و كار در كنار اصلاح و بهبود قانون كار از جمله ضرورت‏هايي است كه بيش‌تر از گذشته و به ويژه در فضاي جهاد اقتصادي توجه به آن احساس مي‏شود. بدون ترديد نهاد كارفرمايي بدون داشتن يك نهاد كارگري توسعه يافته، نخواهد توانست توليد و خدمت رقابتي را در مواجهه با دنياي داخل و خارج عرضه نمايد. عكس اين مسأله نيز صادق بوده لذا داشتن نهادهاي كارفرمايي و كارگري توانمند لازم و ملزوم يك‌ديگر بوده و در كنار اين دو مؤلفه، اين دولت توسعه‏گرا خواهد بود كه با تنظيم و برقراري روابط دو جانبه، تسهيل در فرآيند توليد را موجب خواهد شد.

 3- طبق احكام و مواد قانون برنامه‌ي توسعه، مقرر شده كه ايران رشد 8 درصدي اقتصادي را تجربه كرده تا از رسيدن به آرمان‏هاي سند چشم‏انداز عقب نماند. در اين ميان بخش قابل توجهي از اين رشد 8 درصدي، به رشد حاصل از بهره‏وري عوامل توليد اختصاص يافته است. يك قسمت از بهره‏وري عوامل توليد، بهره‏وري نيروي كار مي‏باشد كه كارگر ايراني در پيشاهنگ آن قرار دارد. آموزش‏هاي قبل از انجام كار از يك‌سو و آموزش‏هاي حين انجام كار، مي‏تواند اين مهم را امكان‏پذير نموده و مهارت و تخصص كارگران را افزايش دهد. تجربه‌ي كشورهاي با رشد اقتصادي بالا هم‌چون چين، مؤيد اين نكته است كه در كنار استفاده از فن‏آوري‏هاي بالا، بهره‏وري كارگران چيني بسيار بالا بوده به نحوي كه توانسته‏اند با توليد محصولات متنوع، اقتصاد جهاني را به چالش دعوت كن

 4- استراتژي كارگر ايراني- توليد ايراني از منظر تئوري بازي‏ها يك استراتژي برد- برد مي‏باشد، به نحوي كه با عملياتي نمودن اين راهبرد، هم كارگر و هم توليد ايراني در جايگاه بهتر و والاتري قرار خواهند گرفت. در فضاي جهادي جهت حفظ و صيانت از توليد داخلي، اين كارگر ايراني است كه با تمام كمبودهاي تكنولوژيك توانسته است توليد داخلي را حفظ و سپس ارتقا بخشد. استفاده‌ي منطقي از استراتژي جايگزيني واردات يعني جايگزين كردن توليد داخلي به جاي محصولات وارداتي، ضمن آن‌كه منجر به جلوگيري از خروج ارز از كشور شده، مي‏تواند به بهبود فضاي اشتغال و كاهش بي‌كاري بيانجامد. با اتخاذ تدابير صحيح رقابتي مي‏توان، به تدريج محصولات داخلي را با تلاش كارگر ايراني در فضاي جهاني معرفي نمود كه در اين صورت نام كارگر ايراني به عنوان يك برند و نشانه‌ي معتبر از جايگاه ويژه‏اي در دنيا برخوردار خواهد شد. در آن صورت مي‏توان از انتقال و صدور فرهنگ ايراني – اسلامي نيز صحبت به ميان آورد.

به نقل از: tabaar.com



Share

بازخواني بيانات رهبر معظم انقلاب در زمينه توليد ملي

در سال «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» بيانات رهبر معظم انقلاب مد ظله‌العالي را در اين رابطه بازخواني مي‌كنيم.

آفات اجتماعي
يكي از آفات موجود اجتماعي ما كه ريشهٔ آن، ميراث دوران طاغوت و دوران ظلمانيِ گذشته است، همين است كه افراد، دلبستهٔ به توليدات بيگانه باشند. يك وقت توليد داخلي نداشتيم؛ يك وقت توليد داخلي، توليد غير قابل مصرفي بود؛ امروز اينجوري نيست؛ امروز توليدات داخلي، توليدات مرغوب و مطلوب است. در عين حال يك عده‌اي خوششان مي‌آيد كه بگويند فلان نشان خارجي روي لباسشان هست يا روي وسيلهٔ خوراكيشان هست؛ اين يك بيماري است؛ اين بيماري را بايد علاج كرد. اين كار، توجه نكردن به اين است كه ما در اين مملكت داريم زندگي مي‌كنيم و از نعمتهاي الهي بر اين كشور داريم برخوردار مي‌شويم. آن وقت پولي را كه در اين كشور به دست مي‌آوريم، مي‌ريزيم توي جيب يك كارگر خارجي، به زيان يك كارگر داخلي..........



Share

شاه كليد توسعه حمايت از توليد ملي است

سيد يعقوب زراعت كيش در نخستين نشست با اصحاب رسانه و خبرگزاري ها در سال 91 با تبريك سال جديد و نامگذاري سال 91 با عنوان «سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» توسط مقام معظم رهبري اظهار كرد: نامگذاري سال 91 در روندي اقتصادي، در راستاي نامگذاري سال هاي گذشته است.


حمايت از توليد افزايش اشتغال را در پي دارد
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي گچساران سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني را تلفيقي از سال اصلاح الگوي مصرف و سال جهاد اقتصادي دانست و افزود: توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني مقوله و فرصت مهمي در راستاي استفاده از توليدات داخلي است.
زراعت كيش نامگذاري سال 91 توسط مقام معظم رهبري مانند سال هاي گذشته را نشان از درايت و تفكر هوشمندانه ايشان عنوان كرد.
وي تصريح كرد: رهبر معظم انقلاب اسلامي با شناخت و درك صحيح از شرايط اقتصادي و اهميت موضوع، چالش عمده اقتصاد را شناسايي كرده و امسال را در راستاي بهبود و رفع اين چالش نامگذاري كردند.
زراعت كيش ادامه داد: وقتي كالاها از نظر كيفيت تفاوتي نداشته باشند استفاده از كالاهاي داخلي سبب مصرف بيشتر توليدات داخلي در نتيجه كم شدن هزينه ها و سودآوري بالا مي شود.
مقام عالي دانشگاه آزاد اسلامي گچساران افزايش سودآوري را سبب گسترده تر شدن توليد دانست.
زراعت كيش ابراز داشت: گسترده تر شدن توليد سبب افزايش اشتغال، رضايت و بهبودي ساير شاخصه هاي اقتصادي كشور مي شود.
وي شاه كليد توسعه و جهاد اقتصادي را حمايت از توليد ملي و مصرف كالاهاي داخلي عنوان كرد و خاطرنشان كرد: توليد ملي علاوه بر مقوله مصرف كالاي داخلي بحث حمايت از توليدكنندگان داخلي را هم شامل مي شود.


حمايت از توليدات داخلي سبب تقويت نيروي كار مي شود
اين مقام علمي گچساران مديريت، نيروي كار، سرمايه و زمين را عوامل چهارگانه در فرايند توليد برشمرد و نيروي كار و سرمايه را مهمترين عوامل در فرايند توليد دانست.
زراعت كيش يادآور شد: با حمايت از توليدات داخلي و مصرف بيشتر كالاهاي داخلي در بلندمدت مي توان بهره وري و كارايي نيروي كار و سرمايه را افزايش داد.
وي حمايت از توليدات داخلي را عامل مهمي در كمك به كارگران و سرمايه گزاران داخلي عنوان و تأكيد كرد: با توليد كالاهاي داخلي با كيفيت، بادوام و با قيمت ارزان تر در مقايسه با كالاهاي خارجي در صورت مصرف بيشتر مي توان به توسعه اقتصادي و همه جانبه كشور كمك كرد.

منبع: خبرگزاري فارس



Share

ضرورت استفاده از توليد ملي در گرو فرهنگ سازي است

عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان با اشاره به پيام نوروزي رهبر معظم انقلاب مبني بر «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» گفت: بايد با فرهنگ سازي، ضرورت استفاده از توليدات ملي را در جامعه گسترش داد.
«عنايت الله يزداني» افزود: براي تحقق اين مهم بايد دولت به همراه بخشهاي صنعتي، خصوصي و مردم دست به دست هم دهند.
وي اظهار داشت: فرهنگ سازي براي استفاده از توليد ملي با حمايت و همكاري رسانه ها، دانشگاهيان و فرهنگيان بايد صورت گيرد.
به گفته وي، براي اصلاح ذهن مردم مبني بر استفاده از كالاي ايراني بايد فضاي رقابتي سالم ايجاد شود.
وي به فرهنگ مصرفي جامعه و زيرساخت هاي ملي، اعتقادي، اجتماعي و فرهنگي كشور اشاره و خاطرنشان كرد: توليدكنندگان بايد ابتدا در اين زمينه نيازسنجي كنند.
مدرس دانشگاه اصفهان با بيان اينكه دولت به عنوان كارگزار و عامل پشتيبان در حمايت از توليد نقش موثري دارد، تصريح كرد: دولت مي تواند با برنامه ريزي مختلف اقتصادي در راستاي حمايت از صنايع داخلي و بخش هاي خصوصي بازار كار ايجاد كند.
وي اظهار داشت: دولت بايد اقداماتي از قبيل اعطاي تسهيلات و نظارت بر صنايع داخلي را انجام دهد تا كيفيت توليدات داخل افزايش يابد.
وي خاطرنشان كرد: حتي دولت مي تواند مشوق سرمايه گذاري داخلي و خارجي براي گسترش صنايع داخلي باشد.
يزداني تصريح كرد: توليدات داخل بايد از لحاظ كيفيت، توان رقابت با نوع خارجي خود را داشته باشد و مشوق استفاده مشتريان از توليدات داخلي باشد.
به گفته استاد دانشگاه اصفهان، تعامل بين بخش توليدي، كارگزاران و دولت در اين زمينه بسيار مهم است.

منبع: ايرنا



Share

همكاري دانشگاهيان با صنايع داخلي براي تحقق شعار سال 91

وزير علوم با اشاره به سال جديد كه از سوي مقام معظم رهبري سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني نام نهاده شده است گفت: جامعه دانشگاهي كشور با همت و تلاش مضاعف و بهره گيري از تمامي ظرفيت هاي موجود در فعاليت هاي علمي و پژوهشي و همكاري تنگاتنگ با صنايع داخلي كشور، زمينه تحقق اهداف تبييني سال جديد را فراهم مي كند.
دكتر كامران دانشجو با صدور پيامي فرا رسيدن عيد نوروز سال 91 و بهار طبيعت را به جامعه دانشگاهيان كشور تبريك گفت كه متن كامل پيام نوروزي وي بدين شرح است:
«بار ديگر تقدير الهي، فرصت ديدار بهار را با هزاران نقش و نگار فراهم نمود تا جمال بي انباز خود را رونمايي و آدمي را به كمال بي مثال راهنمايي نمايد.
كارگاه آفرينش، مجال رويت و معرفت مبدأ و معاد را در موسم بهار مهياكرده و آيات الهي را در جاي جاي طبيعت، واقع ساخته، تا نشان بي نشان او باشد.
اينجانب فرارسيدن سال نو و بهار طبيعت را به كليه اقشار دانشگاهي به ويژه همكاران تلاش گر و استادان، دانشجويان و كارمندان شريف و عزيز صميمانه تبريك و تهنيت مي گويم.
در سال جهاد اقتصادي شاهد همت و تلاش جامعه دانشگاهي كشور در توفيق كسب رتبه اول علمي منطقه و ارتقاي چندين رتبه در جهان بوده ايم كه حاصل حمايت از فعاليت هاي علمي و اعتماد به نفس و خوداتكايي عملي استادان و دانشجويان كشور و تحقق دستاورد بزرگ انقلاب اسلامي و نگرش و رويكرد (ما مي توانيم) بوده است.
اميد است در سال جديد كه مقام معظم رهبري (مدظله العالي) سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني نام نهاده اند جامعه دانشگاهي كشور با همت و تلاش مضاعف و بهره گيري از تمامي ظرفيت هاي موجود به خصوص تمهيد شرايط حضور شاداب و مشاركت فعال استادان محترم و دانشجويان عزيز و فناوران برجسته كشور در فعاليت هاي علمي و پژوهشي و همكاري تنگاتنگ با صنايع داخلي كشور، زمينه تحقق اهداف تبييني سال جديد را فراهم نمايند.
از خداوند متعال توفيقات روزافزون جامعه دانشگاهي كشور در خدمتگزاري شايسته به مردم شريف و حق شناس تحت توجهات حضرت ولي عصر(عج) و زعامت مقام معظم رهبري(مدظله العالي) را مسألت مي نمايم.»

منبع: سايت حوزه



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 562303
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 562303
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X