ابزار وبمستر

ما مي توانيم - توليد ملي

ضرورت استفاده از توليد ملي در گرو فرهنگ سازي است

عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان با اشاره به پيام نوروزي رهبر معظم انقلاب مبني بر «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» گفت: بايد با فرهنگ سازي، ضرورت استفاده از توليدات ملي را در جامعه گسترش داد.
«عنايت الله يزداني» افزود: براي تحقق اين مهم بايد دولت به همراه بخشهاي صنعتي، خصوصي و مردم دست به دست هم دهند.
وي اظهار داشت: فرهنگ سازي براي استفاده از توليد ملي با حمايت و همكاري رسانه ها، دانشگاهيان و فرهنگيان بايد صورت گيرد.
به گفته وي، براي اصلاح ذهن مردم مبني بر استفاده از كالاي ايراني بايد فضاي رقابتي سالم ايجاد شود.
وي به فرهنگ مصرفي جامعه و زيرساخت هاي ملي، اعتقادي، اجتماعي و فرهنگي كشور اشاره و خاطرنشان كرد: توليدكنندگان بايد ابتدا در اين زمينه نيازسنجي كنند.
مدرس دانشگاه اصفهان با بيان اينكه دولت به عنوان كارگزار و عامل پشتيبان در حمايت از توليد نقش موثري دارد، تصريح كرد: دولت مي تواند با برنامه ريزي مختلف اقتصادي در راستاي حمايت از صنايع داخلي و بخش هاي خصوصي بازار كار ايجاد كند.
وي اظهار داشت: دولت بايد اقداماتي از قبيل اعطاي تسهيلات و نظارت بر صنايع داخلي را انجام دهد تا كيفيت توليدات داخل افزايش يابد.
وي خاطرنشان كرد: حتي دولت مي تواند مشوق سرمايه گذاري داخلي و خارجي براي گسترش صنايع داخلي باشد.
يزداني تصريح كرد: توليدات داخل بايد از لحاظ كيفيت، توان رقابت با نوع خارجي خود را داشته باشد و مشوق استفاده مشتريان از توليدات داخلي باشد.
به گفته استاد دانشگاه اصفهان، تعامل بين بخش توليدي، كارگزاران و دولت در اين زمينه بسيار مهم است.

منبع: ايرنا



Share

تشكيل كميته حمايت از توليد ملي در دفتر تحكيم وحدت

دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت با اشاره به تشكيل كميته حمايت از توليد ملي در تشكل متبوعش گفت: در آينده نزديك دبير اين كميته معرفي خواهد شد.
مهدي اميريان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تشكيل كميته حمايت از توليد ملي در دفتر تحكيم وحدت اظهار داشت: با توجه به نامگذاري سال 91 به نام «توليد ملي،حمايت از كار و سرمايه ايراني» دفتر تحكيم وحدت با تشكيل اين كميته مي خواهد در جهت  اهميت نامگذاري امسال به دانشجويان  و مردم وظيفه خود را به نحو احسن انجام دهد.
وي گفت: اين كميته بنا دارد با تشكيل كلاس هاي آموزشي اهميت مصرف كالاهاي ايراني را  براي دانشجويان تببين كند تا آنها بتوانند اين پيام ها را  به جامعه منتقل كنند.
اميريان همچنين اعلام كرد: به زودي دبير اين كميته معرفي خواهد شد.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت ادامه داد: كميته حمايت از توليد ملي براي بيان ضرورت نامگذاري امسال و مطالبه از مسئولان تشكيل شده است چرا كه بايد به اين نكته مهم اشاره كرد كه نامگذاري سال ها نبايد فقط در حد شعار مطرح شود به همين جهت دفتر تحكيم وحدت به اين نتيجه رسيد كه مي تواند با تشكيل اين كميته به تبيين توليد ملي بپردازد.
اين فعال دانشجويي تصريح كرد: بدون شك با اجرايي شدن توليد ملي مي توان به اقتصادي پويا دست يافت از اين رو بايد همه در اين جهت وظايف خود را انجام دهند.

منبع: خبرگزاري مهر



Share

دانش فني ايراني پشتوانه توليد ملي

رئيس جهاد دانشگاهي با اشاره به عزم دانشگاهيان در تحقق موضوع «توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني» گفت: دانشگاهيان در سال 91 تفكر و انديشه خود را به محصول بدل كنند چرا كه دانش فني ايراني پشتوانه توليد ملي است.
دكتر محمدحسين يادگاري افزود: مهمترين بحث در توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني، دانش فني است كه دانشگاهيان در مراكز دانشگاهي و مراكز رشد و مراكز تحقيقاتي از جمله جهاد دانشگاهي مي توانند در تحقق آن نقش داشته باشند.
وي افزود: بدون خودباوري در دانش فني نمي توان به توليد ملي دست يافت. همان طور كه در سال هاي گذشته دانشگاهيان در عرصه فناوري هاي جديد از جمله هوا و فضا، علوم پزشكي، فني و مهندسي گام برداشتيم اميدواريم بتوانيم با پشتوانه فرمايشات مقام معظم رهبري به سمت توليد ملي حركت كنيم.
يادگاري يادآور شد: همان طور كه ايشان همواره تاكيد كرده اند اين نامگذاري تنها مختص اين سال نيست بلكه در استمرار جهاد اقتصادي در جمهوري اسلامي ايران است.
وي گفت: دانشگاهيان همان طور كه در ساير بخش ها پيشرفت كرده اند، تفكر و انديشه خود را به يك محصول بدل كنند و آن را به توليد انبوه برسانند و به توليد ملي بدل كنند.
رئيس جهاد دانشگاهي اظهار داشت: البته نياز است كه توليد ملي فرهنگ سازي شود و ورود كالاهاي خارجي با برنامه ريزي درست صورت گيرد و به توليد ملي ضربه نزند.
يادگاري گفت: براي عملياتي كردن اين نامگذاري با توجه به پيشرفت هاي خوبي كه در رشته هاي مختلف داشتيم، ايشان خط سير را نشان مي دهند كه اين انديشه علمي به يك محصول فناورانه و پس از آن به توليد ملي بدل شود كه البته نياز به فعاليت بيشتر در پژوهشگاه ها و دانشگاه ها داريم.

منبع: سايت حوزه



Share

توليدملي زيربناي پيشرفت علم و فناوري

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اين موضوع كه توليد ملي زيربناي پيشرفت علم و فناوري در كشور است، گفت: نيمي از اقدامات ملي مطرح در نقشه جامع علمي كشور به موضوع اقتصاد و صنعت دانش بنيان اختصاص دارد و ما در سال 91 قطعاً اين اقدامات را اجرايي مي كنيم.
دكتر منصور كبگانيان درباره ابعاد تاثير موضوع توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني از منظر دانشگاهيان، گفت: تاثير اين موضوع در علم و فناوري بسيار بيشتر از آن چيزي است كه عنوان مي شود.
وي افزود: در زمان تدوين نقشه جامع علمي كشور به اين نتيجه رسيده بوديم كه بن بستي كه در علم و فناوري كشور وجود دارد بيشتر به اقتصاد كشور و توليد داخلي و ملي مربوط و اگر اين معضل حل نشود توسعه علم و فناوري در كشور ما محدود شده و در برخي موارد نيز دچار انحراف و اشكال مي شود.
كبگانيان اظهار داشت: زماني كه كشوري به سمت توليد ملي و حمايت از سرمايه هاي ملي حركت كند مي تواند اين مشكل را حل كند. در بعد نيروي انساني نيز از پايين ترين بخش آن يعني كارگران تا بالاترين سطوح تخصصي و بخش اختراعات و اكتشافات بايد در اين بحث مورد توجه قرار گيرند.
وي از نوآوري، تحقيقات و پژوهش به عنوان ابعاد ديگري از توليد ملي نام برد و گفت: بعد ديگر نياز به نوآوري، تحقيقات و پژوهش است و ما مطمئن هستيم كه تمام ابعاد پژوهش و تحقيقات در كشور با موضوع توليد ملي جهت دار خواهد شد. مقالات علمي، كتابهايي كه توسط دانشگاهيان نوشته خواهد شد و حتي اختراعات و نوآوري ها و فناوري ها و ثبت اختراعات معنادار مي شود.
قائم مقام ستاد راهبري نقشه جامع علمي كشور گفت: توليد ملي نه تنها يك موضوع موثر در علم و فناوري است بلكه ما آن را به عنوان زيربناي پيشرفت علم و فناوري در كشور مي دانيم و مطمئن هستيم كه اين موضوع جهشي در دانشگاهها و پژوهشگاههاي كشور ايجاد خواهد كرد.
وي اضافه كرد: بيش از 50 درصد از 13 راهبرد كلان و 224 اقدام ملي نقشه جامع علمي كشور به موضوع توليد ملي و اقتصاد و صنعت پرداخته است. اين در حالي است كه بسياري تصور مي كنند نقشه جامع علمي كشور تنها به موضوع مقالات و دانشگاهها محدود است در حالي كه دانشگاهها موقعي مي توانند مفيد واقع شوند كه در كشور نياز به علم و  پژوهش مطرح باشد.
كبگانيان خاطرنشان كرد: كشوري نياز به علم دارد كه بخواهد توليد ملي خود را جدي بگيرد وقتي كشوري تمام نيازهاي خود را از خارج از كشور برطرف كند نيازي به علم و پژوهش ندارد.
وي تاكيد كرد: من مطمئن هستم كه موضوع توليد ملي به عنوان پايه و منبع اصلي توسعه علم و فناوري است اما يك شرط براي تحقق آن وجود دارد و آن اين است كه بحث اقتصاد بيمار و منبع پايه بايد حل شود. خوشبختانه كشور ما از منابع زيرزميني زيادي برخوردار است اما از سوي ديگر همين موضوع به اقتصاد ما آسيب زده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: توليد ملي بر اساس علم و فناوري زماني تحقق پيدا مي كند كه اقتصاد و صنعت كشور دانش پايه باشند.
وي گفت: ترويج كار بسيار خوب است چون براي كارهاي بزرگ و ملي بايد گفتمان ايجاد شود اما بايد در اسناد بالادستي هم به اين موضوعات توجه كنيم. خوشبختانه بيش از 50 درصد نقشه جامع علمي كشور به موضوع توليد ملي ارتباط پيدا مي كند و همين موضوع موجب مي شود در سال جاري ما اين نوع اقدامات را در دستور كار ستاد راهبري قرار دهيم.
كبگانيان يادآور شد: پيش از اين بستر چنداني براي طرح موضوعات اقتصاد دانش بنيان در نقشه جامع علمي آماده نبود و ما بيشتر روي موضوعات دانشگاهي و توليد علم تمركز داشتيم، اما امسال قطعاً اقدامات ملي كه بيشترين ارتباط را با صنايع و اقتصاد دانش پايه كه موتور توليد ملي است، را بيشتر مورد توجه قرار مي دهيم.

منبع: سايت حوزه



Share

توليد ملي وحمايت از كار و سرمايه ايراني، بايدها ونبايدها

توليد و كار در فرهنگ اسلامي و ايراني از جايگاه ويژه اي برخوردار مي باشد. با نيم نگاهي به آموزه هاي ديني به خصوص آيات كلام الله مجيد و روايات وارده از پيامبر گرامي اسلام (ص) و ائمه معصومين (ع) و نيز پيشوايان و بزرگان ديني و مذهبي به روشني جايگاه والا و برجسته توليد، كسب و كار به روشني آشكار مي گردد. در كنار اين اعتقادات اسلامي و ديني ، فرهنگ بسيارغني ايران زمين نيز سرشار از مفاهيم و مضاميني است كه همگي به تشويق و ترغيب و توصيف امر توليد و كار پرداخته اند. بهره گيري صحيح از اين ميزان توان و ظرفيت داخلي نيازمند رعايت اصول و عواملي و يا به عبارتي بايدها و نبايدهايي است كه دقيقاً بايد مراعات شوند در صورت عدم توجه و غافل شدن از آنها نمي توان انتظار داشت كه به تمام اهداف و مقاصد تعيين شده دست يابيم. در ادامه به اهم بعضي از اين عوامل تأثيرگذار اشاره مي شود.

 

بايدها و نبايدها در اجرايي نمودن مطلوب عنوان پيشنهادي سال:

1- پرهيز از شعارزدگي و محدود و معدود شدن در شعار و بسنده كردن در ارائه آمار و گزارش هاي رنگين. همچنانكه با كمال تأسف در سالهاي گذشته ما چنين عملكردي را از سوي برخي از دستگاهها و نهادها شاهد بوديم كه در آن به جاي انجام كار اساسي، ريشه اي و عمق بخشي در عملياتي كردن عناوين پيشنهادي در طي اين سالها بيشتر به انجام كارهايي صوري و سطحي و دادن گزارش مصور و... پرداخته شده است.

2- گام برداشتن در مسير متعالي توسعه و پيشرفت و دستيابي به اهداف عالي هدف گذاري شده در سال جاري همانند جاده اي است كه عبور و مروري دو طرفه دارد و اين به اين معناست كه در اين راه دو طرفه، يك سري مسئوليتها متوجه مسئولان عالي رتبه نظام و دستگاهها و نهادهايي است كه بيشتر درگير در حوزه سياستگذاري و تعيين راهبردها هستند بوده و وظايفي ديگر كه مهمتر و مؤثرتر نيز هستند متوجه مجريان شامل صاحبان صنايع و مراكز توليدي و ... مي باشد. كه هردو طرف درگير اين ماجراي مهم، بايد نهايت تلاش و جديت لازم و كاري كارشناسانه و عقلاني و مورد نياز را انجام دهند تا در نهايت الامر زمينه ساز تسهيل در رسيدن به سرمنزل مقصود و نقطه هدف گذاري شده باشيم. در اين راه ترسيم شده اگر هر يك از طرفين مذكور خود هيچ اقدام بايسته اي انجام ندهند و تنها در انتظار عمل و اقدام طرف ديگر باشند و هماهنگ و همسو عمل ننمايند نه تنها ره به جايي نخواهيم برد بلكه شاهد انحراف در مسير حركت و عبور از جاده هاي فرعي و خطرناك به جاي جاده اصلي و ريل گذاري شده نيز خواهيم بود.

3- توجه ويژه به امر توليدات كشاورزي در كنار ساير توليدات ديگر همانند: توليدات صنعتي, خدماتي، تجاري و نيز توليدات استراتزيك و... . بايد به طور جدي صورت پذيرد. همانگونه كه همگان واقفند كشاورزي پايه و اساس خودكفايي اقتصادي و بستر توليدات ملي مي باشد اگر به كشاورزي به طور ويژه توجه شود و راههاي توسعه و گسترش آن همواره شود و مشكلات احتمالي آن بر طرف گردد اين امر مي تواند ضمن پشتيباني از ديگر حوزه هاي توليدات داخل و نيز تهيه مواد خام و نيازهاي پايه اي و اوليه آنها، گامي بلند را در تأمين نيازهاي اساسي كشور بردارد و از اين طريق راه خودكفايي اقتصادي و عدم وابستگي به خارج هموار گردد. با عنايت اينكه كشور ما از تنوع اقليمي و آب و هواي مختلف برخوردار مي باشد اين ظرفيت بسيار مناسب، بهترين فرصت را به امر تنوع دهي به توليدات كشاورزي داده و امكان تأمين بسياري از احتياجات مواد غذايي و مواد اوليه توليد را در داخل بوجود مي آورد.

4- در اولويت قرار دادن فرهنگ سازي براي تمام سطوح و لايه ها و طبقات جامعه در خصوص ترويج فرهنگ توليد و حمايت بي چون و چرا از كار و سرمايه ايراني، بايد پذيرفت كه پيش شرط و مقدمه وصول به اهداف عالي تبيين شده براي سال جاري در اولويت قرار دادن فرهنگ سازي جهت نهادينه سازي و توجه به امر توليد و كار و حمايت از سر مايه هاي كشور مي باشد. اين امر مي تواند ضمن اينكه ميزان رشد و حركت رو به جلوي ما را تسريع نمايد با اجراي درست اين حركت ملي و فرهنگي، مي تواند ما را از صرف هزينه هاي جانبي در انجام برخي از اقدامات غير ضروري بر حذر دارد.

5- ايجاد نگاه چند بُعدي در حوزه هاي سخت افزاري و نرم افزاري در بحث توليدات ملي و حمايت از كار و سرمايه داخلي. داشتن نگاه تك بُعدي و بسنده كردن تنها به امور سخت افزاري، همچون يك پرنده اي است كه تنها يك بال دارد و مي خواهد با آن مسيري طولاني و سخت و پر از دام را طي نمايد. به نظر مي رسد حوزه نرم اين بحث در حيطه وظايف رؤساي قواي سه گانه مي باشد (دولت و دستگاههاي اجرايي در قالب تهيه برنامه ها، دستورالعمل ها و آيين نامه ها و مجلس شوراي اسلامي در جهت تسهيل سازي و تدوين قوانين و طرحهايي كه موجب سرعت بخشي به جنبش توليدات ملي منجر مي شود و دستگاه قضاء كه وظيفه مهم تأمين امنيت سرمايه گذاران و حمايت حقوقي از توليد كنندگان را داشته و همچنين پاك سازي فضاي توليد و كار و سرمايه هاي داخلي از لوث وجود سوء استفاده گران و مخرب كنندگان فضاي سالم اقتصادي و توليدي بوجود آمده را به عهده دارد). در سايه اين فضاي امن و تسهيلات و قوانين ايجاد شده، بستر توسعه همه جانبه در امر توليد و سرمايه در سطوح مختلف كشور براي حوزه هاي سخت افزاري به درستي فراهم مي شود. و اين زمينه اي فراهم خواهد ساخت تا رشدي فراگير در تمام حوزه هاي توليد ايجاد گردد.

 

6- كنترل جدي مرزها در ورود و خروج كالاها و اجناس، يكي از پديده هاي زشت (كه در صورت عدم تهيه راه كار مناسب براي رفع اين مشكل اساسي اين امر مي تواند تأثيري منفي در روند صحيح اجراي شعار سال ايجاد نمايد،) قاچاق كالا و ورود بي رويه و بدون حساب و كتاب كالاها و اجناس خارجي به داخل كشور است كه موجب وارد شدن صدمه اي اساسي به توليدات و سرمايه هاي داخل كشور مي شود. و در نهايت منجر خواهد شد تا تمام برنامه ريزي هاي صورت گرفته شده را دچار اشكال و انحراف نمايد. اگر به دنبال اجراي تمام و كمال اهداف شعار سال هستيم نبايد از اين جريان شوم غافل شويم و بايد چاره اي اساسي براي آن انديشيده شود.

7- آنچه در اين ميان حائز اهميت و توجه جدي بوده و بيشتر به حوزه سخت افزاري كار و توليدات مربوط مي شود اولويت قرار دادن بحث كيفيت بخشي به كالاها و اجناس توليدي در داخل مي باشد. يك اصل مهم و مشهور است كه ميگويند كالايي كه خوب باشد خود بهترين مبلغ و تبلغ كننده بوده و راه خود در ميان مصرف كنندگان باز خواهد كرد. امروزه با توجه به تنوع و تعدد توليدات كالاها و اجناس از سوي كشورهاي مختلف، برگ برنده در دست توليد كننده اي است كه ضمن توجه به ظاهر و بسته بندي خوب به كيفيت توليد نيز توجه ويژه اي معمول دارد. و با بهترين كيفيت آن را به بازار مصرف عرضه نمايد. متاسفانه اين مهم از سوي برخي از توليد كنندگان اندك داخلي كمتر مورد توجه قرار ميگيرد كه همين امر مي تواند ضربات جبران ناپذيري به توليدات داخلي وارد نموده و حتي موجب رويگرداني اذهان و افكار مصرف كنندگان داخلي و حتي بيرون از مرزها نسبت به كالاها و اجناس ايراني شود. در اين خصوص لازم است با ظرافت هرچه تمامتر عمل شود با توجه به اينكه كالاي توليد شده حلقه آخر تمام برنامه ريزي هاي صورت گرفته شده است اگر اين خروجي آخر و حلقه نهايي به درستي انجام نگيرد تمام اثرات و زحمات حلقه هاي قبلي را نيز دچار مشكل خواهد كرد و تمام زحمات را بر باد خواهد داد. مسئله مهم در همين خصوص نيز بحث تعيين قيمت نهايي تعيين شده براي كالا و اجناس مي باشد كه نبايد تنها با انگيزه مادي و سودآوري قيمت گذاري شود بلكه طوري قيمت ها تنظيم شود كه توان رقابت با كالاهاي خارجي را نيز داشته باشد.

8- رصد دائمي بازخوردهاي حاصل از اجراي برنامه ها و امور مدون شده براي اجراي بهينه و كارآمد شعار سال به صورت ماهانه و يا فصلي همراه با آناليز و پالايش نتايج و يافته هاي به دست آمده تا از اين طريق بتوانيم در صورت انحراف از مسير تعيين شده آن را اصلاح كنيم و نقاط ضعف مشاهده شده رفع و تقويت نماييم. از اين طريق ما مي توانيم شاهد حركتي مناسب و قابل قبول و رشدي موزون، متوازن و هماهنگ در تمام زمينه ها و حوزه ها باشيم. (به نظر مي رسد تشكيل يك كميته و يا ستادي كه وظيفه پايش مستمر فعاليتها را دراين خصوص داشته باشد لازم و ضروري است.)

9- تعيين وظايف دستگاهها، سازمانها و نهادها همراه با مشخص كردن محدوده فعاليت و مسئوليت در اين خصوص و نيز امكان پاسخگويي به ضعف و كاستي هاي احتمالي از سوي آنها، اين امر مي تواند گامي مهم و كارآمد در سهل الوصول شدن دستيابي به اهداف راهبردها و تاكتيكها و روشهاي برنامه ريزي شده محسوب شود نتايج حاصل از اجراي اين اقدام شايسته سبب خواهد شد تا ضمن مسئوليت پذير نمودن دستگاهها در مقابل مهمترين امر و استراتژي تعيين شده سال، نقاط قوت و ضعف دستگاهها و نهادها و ميزان احساس مسئوليت آنها به طور شفاف مشخص شود و ما از اين طريق مي توانيم با ترغيب و تشويق دستگاههاي فعال در اين زمينه، فضاي رقابت سالم در اجراي هدفمند شعار سال را نيز فراهم سازيم و در اين فضاي سالم رقابتي ايجاد شده بستر رشد همه جانبه نيز مهيا خواهد شد.

10- بهره گيري حداكثري از ظرفيت و پتانسيل بسترهاي تبلغي كشور جهت اطلاع رساني و فرهنگ سازي شعار سال، همانگونه كه قبلا اشاره رفت فرهنگ سازي مقدمه نهادينه سازي شعار معنون شده سال مي باشد در راستاي اين حركت فرهنگي مهمترين مراكز و بسترهايي كه مي توانند در اين حوزه فعال شوند( همچون مساجد، اماكن مذهبي، بقاع متبركه و مراكز فرهنگي، آموزشي و مدارس و دانشگاهها و حوزه هاي علميه و شبكه هاي ارتباط جمعي و رسانه ملي و فضاي مجازي و سايبري كه از مخاطبان بي شمار و جمعيت بالايي برخوردار بوده و داراي شخصيت و هويت فرهنگي نيز مي باشند) در اين راستا ضروري است با يك برنامه ريزي اصولي و اساسي نسبت به حمايت و ترويج فرهنگ توليد، كار و سرمايه ايراني نهايت مساعي و تلاش خويش را به كار بندند و بُعد فرهنگي بحث را به تمام سطوح و لايه هاي جامعه بسط و گسترش دهند. در اين ميان مساجد و اماكن مذهبي با توجه به جايگاهي والايي كه در ميان جامعه اسلامي ما برخوردارند بيش از ساير مراكز مي توانند تأثير گذار بوده و به ايفاي نقش بپردازند.

11- فعال سازي شبكه تبليغي كشور توأم با برنامه ريزي هدفمند جهت فراگير نمودن شعار سال در بين عامه مردم. در اين ارتباط بايسته است از هم اكنون كه در آغازين روزهاي سال قرار داريم با سرلوحه قرار دادن اين شعار نامگذاري شده سال، روند فضاي تبليغي كشور را به اين سمت و سو هدايت نماييم. از روحانيون، مبلغان، مبلغات، روحانيون مستقر و طرح هجرت، سخنرانان، اساتيد، وعاظ و خطباء، اقشار تأثيرگذار، هيئات و تشكلهاي مذهبي و ديني و انجمنهاي اسلامي و ... استفاده اي حداكثري به عمل آورده و همچنين با بهره گيري از ايام تبليغي اسلامي و ملي ( ماه مبارك رمضان، محرم، صفر، دهه فجر، اعياد و وفيات و ميلادها و ...) كه همزمان آن روحانيون، مبلغان، مبلغات، سخنوران و... زيادي به سراسر كشور اعزام مي شوند گامي اساسي و مهم در اين راه برداريم.

12- بهره مندي از منابع، مراجع و مآخذ ديني، متون و مفاهيم ديني و آموزه هاي اسلامي كه به عنوان خميرمايه هاي تهيه مطالب و محتواي ارائه براي نويسندگان، سخنرانان، مبلغان، محققان و گويندگان مي باشند. با توجه به همخواني و هماهنگي اين منابع با اعتقادات ديني و نگرشهاي مذهبي حاكم بر جامعه اسلامي انتظار مي رود كه بيان آنها مي تواند تأثيرگذاري عميقي بر اذهان جامعه اسلامي ما ايجاد نمايد. در كنار اين منابع اسلامي بايد به نوشته ها و سخنان نغز و پر مغز انديشمندان و بزرگان علم و ادب ايران زمين نيز اشاره نمود كه سرشار از آموزه هاي ارزشمند و اثر گذار در ارتباط با كار و توليد و سرمايه هاي ايراني است كه اگر بخواهيم در اين باره و اين موضوع بپردازيم خود نيازمند تدوين دهها كتاب و نوشته مي باشد.

 

نتيجه :

با توجه به مطالب مطروحه ونيز مد نظر قرار دادن ظرفيت و توان بالا در داخل كشور و نيز برخورداري از چند مؤلفه تأثيرگذارموجود:

الف- منابع و انرژي بسيار غني طبيعي موجود در داخل كشور (بُعد سخت افزاري).

ب- توانمنديهاي علمي و دانش دانشمندان و كار كارشناسان خبره و كارآمد موجود در داخل كشور (بُعد نرم افزاري).

ج- حاكم بودن فرهنگ توليدكار و تلاش در ميان عموم هموطنان عزيز(با تأسي از آموزه هاي ديني و اسلامي).

د- هماهنگي، همدلي و بذل توجه ويژه مسئولان عالي رتبه نطام در عملياتي كردن احسن شعار سال .

ه- و مدّ نظر قرار دادن دهها نكته مثبت موجود ديگر در كشور مي توان به آينده اي روشن در نيل و دسترسي به قله هاي هدف گذاري شده بسيار اميدوار بود و البته در اين راه نبايد از رصد دائمي و پايش مستمر موضوع غافل شد و آسيب هاي احتمالي را ناديده گرفت . لذا ضروري است كه همواره بايدها و نبايدها مد نظر قرار گيرند تا در پايان سال شاهد نتايج مطلوب و ارزشمندي باشيم.

انواع توليد . توليد ملي (در اقتصاد) ( يا محصول ملي ) به ارزش پولي همه ي كالاها و خدماتي كه در دوره ي معيني، معمولا ً يك سال، در كشوري توليد شده، گفته مي شود. به اين اعتبار توليد ملي يك جريان در واحد زمان است و معمولا ً بر حسب دلار در سال، پوند در سال، و مانند اينها بيان مي شود . درآمد ملي به ارزش پولي تمامي درآمدهايي كه در دوره ي معيني در كشوري، در جريان توليد، كسب شده گفته مي شود. « هزينه ي ملي » ارزش پولي تمام هزينه هايي است كه در دوره ي معيني در كشوري پرداخت شده است.



Share

آمار صادرات و واردات اعلام شد

رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي گفت: حجم تجارت ايران در چهار ماه نخست سال جاري به 29.2 ميليارد دلار رسيده كه سهم صادرات غيرنفتي 12 ميليارد دلار است.

به گزارش واحد مركزي خبر ، عباس معمار‌نژاد گفت : در اين مدت 12 ميليون و 500 هزار تن كالا به ارزش 17 ميليارد و 273 ميليون دلار وارد شده كه از نظر وزني در مقايسه با مدت مشابه پارسال 12.5درصد افزايش و از نظر ارزش 7 درصد كاهش يافته است.

 

رئيس كل گمرك اعلام كرد : صادرات غيرنفتي در اين مدت به 24 ميليون و 200 هزار تن به ارزش حدود 12 ميليارد دلار رسيده است.

 

معمارنژاد گفت : اين رقم در مقايسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن 7.5 درصد كاهش و از نظر ارزشي 16 درصد كاهش نشان مي‌دهد. 

 

وي در باره تركيب واردات هم گفت: 71 درصد از كالاهاي وارداتي شامل مواد اوليه و واسطه‌اي توليدي ، 17 درصد كالاي سرمايه‌اي و 12 درصد كالاي مصرفي بوده است.

 

رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد : در گمرك دو هدف عمده را در سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني پيگيري مي كنيم كه شامل كاهش زمان و كاهش هزينه تشريفات گمركي است.

 

معمار نژاد گفت :در فرايند تشريفات گمركي ، غير از خود گمرك 14 تا 15 سازمان درگير هستند.

 

وي افزود : اگر تاخيري در تشريفات گمركي اتفاق مي افتد به هيچ وجه به اين معني نيست كه فقط گمرك موجب طولاني شدن زمان آن شده است چون اگر كسي كالايي را به گمرك بياورد و اسناد و مدارك مورد نياز و مجوزهاي فني، بهداشتي و قرنطينه اي را به طور كامل ارائه نكند ، نمي تواند كالا را ترخيص كند.

 

معمارنژاد اظهار داشت : در كار خودمان مطالعه زمان سنجي و سه مسير سبز، زرد و قرمز داريم كه كالاها متنساب با شرايط خود در يكي از اين مسيرها اظهار مي شود و تشريفات گمركي صورت مي گيرد.

 

وي گفت : در سال 1390 در مسير سبز زمان اجراي تشريفات گمركي 4 ساعت ، در مسير زرد 22 ساعت و در مسير قرمز (كه طولاني ترين زمان است) 33 ساعت بوده است.

 

معمارنژاد افزود : ايجاد سرويس ارزيابي ويژه براي واحدهاي توليدي، اولويت در ايجاد انبارهاي اختصاصي براي واحدهاي توليدي، كاهش برخي مراحل ترخيص مواد اوليه واحدهاي توليدي ، هدايت اظهارنامه‌هاي وارداتي واحدهاي توليدي و صادركنندگان نمونه به مسيرهاي سبز و زرد، ترخيص بدون وقفه كالاهاي وارداتي واحدهاي توليدي معرفي شده، انجام تشريفات ارزيابي در محل كالاهاي صادراتي بدون محدوديت زماني و مكاني، اختصاص مسير يا درب خروج مرزي ويژه براي صادرات، پذيرش نمونه‌هاي صادرات واحدهاي توليدي و رسيدگي خارج از نوبت به ارزش اظهارنامه‌هاي واحدهاي توليدي از تسهيلاتي است كه گمركات سراسر كشور در سالجاري به واحدهاي توليدي مي دهد.

منبع: رجانيوز



Share

موضوعات

آمار وبلاگ و پیام صوتی

تعداد بازدید : 562481
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 562481
تعداد نوشته ها : 136
تعداد نظرات : 12
ADS

پیام مدیر

لوگوی ما

لوگوی دوستان

سایر امکانات

X